2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Külföld

Jelentős nyugdíjcsökkentés az IMF nyomására

A Nemzetközi Valutaalap nyomására jelentősen csökkentik a nyugdíjakat és a közszolgák bérét Szerbiában.

A 25 ezer dinár feletti nyugdíjakat minimum 3, maximum 10 százalékkal vágják meg, és csak az ennél kisebb nyugdíjak maradnak az eddigi szinten, közölte Aleksandar Vucic miniszterelnök. Az intézkedés az ellátásra jogosultak negyven százalékát érinti. Szintén tíz százalékkal csökkennek azoknak a közalkalmazottaknak a bérei, akik 25 ezer dinárnál többet keresnek. A közszférában emellett további elbocsátások várhatók. A megszorítások a feltételei annak, hogy a Nemzetközi Valutaalap újabb hitelt adjon az országnak. Az intézkedésektől 700 millió eurós megtakarítást várnak, és a remények szerint megállhat a költségvetési hiány növekedése is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!