2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Jean-Claude Juncker: Orbán Viktor "szimpatikus fickó"

Nem reagált érdemben az Európai Bizottság elnöke Orbán Viktor miniszterelnök tegnapi kijelentésére, miszerint Magyarország nem támogatja Manfred Weber európai bizottsági elnökségét. A Hír TV kérdésére Jean-Claude Juncker elmondta: a brüsszeli testület vezetőjeként nem nyilatkozik pártügyekben, de ez nem jelenti azt, hogy ne támogatná a német politikus jelöltségét.

  • Jean-Claude Juncker: Orbán Viktor

Rossz irányba tart Magyarország Manfred Weber szerint. Az Európai Néppárt csúcsjelöltje arra reagált, hogy Orbán Viktor kijelentette, nem támogatja őt az Európai Bizottsági elnöki posztra. A magyar miniszterelnök hétfőn úgy nyilatkozott,a magyar kormány nem támogathat olyan embert, aki bejelenti, hogy nem tart igényt a magyarok szavazataira. Az ügyben több uniós politikus is nyilatkozott.

A Hír TV tudósítója korábban az Európai Bizottság elnökét is megkérdezte, hogy mi a véleménye Orbán Viktor hétfői kijelentéséről. Jean-Claude Juncker erre úgy reagált, meglepte ő Orbán Viktor, de minden nap meglepi.

Közben Sebastian Kurz, osztrák kancellár a Deutschlandfunk német közszolgálati rádióban úgy nyilatkozott, Orbán Viktor kijelentése Manfred Weberről nem változtat a Fidesz európai néppárti tagságáról szóló eljáráson. Az Fidesz március 20-án függesztette fel tagságát az Európai Parlament legnagyobb frakciójában, a Magyarország és a párt kapcsolatának további kilátásait azóta egy erre felállított bizottság vizsgálja .

Orbán Viktor miniszterelnök az olasz miniszterelnök-helyettes múlt heti látogatása után hétfőn Heinz-Christian Strache, osztrák alkancellárt fogadta Budapesten. A tárgyalás elmondása szerint baráti hangvételű volt, a két fél a többi között a határvédelem és a migráció kérdéseiről egyeztetett. A találkozó utáni sajtótájékoztatón újságírói kérdésre a magyar kormányfő kijelentette, magyar kormány nem állhat olyan ember mögé, aki nem tart igényt a magyarok szavazataira.

A miniszterelnök azt is elmondta, tárgyalópartnerével egyetértettek abban, hogy változásra van szükség Európában, amihez a jobbközép pártoknak a jobboldal felé kell nyitniuk, hiszen az európai baloldal reménytelenül bevándorláspárti. 

Erről beszélt a köztelevízióban a kormányszóvivő is. Hollik István szerint az európai elit elvesztette a kapcsolatot az európai valósággal és elfogadhatatlan, hogy a migráció ellen fellépő pártokat ma Európában megbélyegzik.

A kormányszóvivő hozzátette, a magyar kormány vitát szeretne kezdeményezni, mert szerinte az európai kultúrát meg kell védeni, a migrációt pedig meg kell állítani.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!