2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 17:30

Külföld

Játékpisztollyal követelt adásidőt a köztévében

Pisztollyal követelt magának adásidőt egy férfi a holland köztévében. A csatorna vezetése azonban megszakította a műsort, a férfi pedig megadta magát a rendőröknek. A holland hatóságok szerint a 19 éves férfi azt állította, hogy ha nem teljesítik követeléseit, robbantások lesznek az országban.

Hangtompítós pisztollyal sétált be a holland köztévé Amszterdamhoz közeli épületébe egy öltönyös fiatalember. A biztonsági őr vezette a híradó szerkesztőségébe. „A 8 órási adás előtt egy férfi sétált be a newsroomba, fegyvere volt, nem tudom, hogy igazi-e. Adásba akart kerülni, és az egyik stúdióba vezettük, ezután értesítettük a rendőrséget, az egész épületet kiürítették” – nyilatkozta Martinjn Bink. Az adó riportere szerint a férfi azt állította magáról, hogy egy hackerközösség tagja.

A stúdió egyik kamerájának felvételén az is hallható, hogy a férfi azt mondja, hogy titkosszolgálatokkal áll kapcsolatban. „Leülne oda, amikor elkezdem? Ígérem, semmi nem történik. Ez egy nagy világügy, biztonsági szolgálatok béreltek föl bennünket, hallottunk dolgokat, amelyek kétségekkel töltik el a társadalmat. Ezt akarjuk nyilvánosságra hozni. Nem vagyunk olyan rossz emberek, az átlagemberekért tesszük. Ha kész a beszédem, elengedem” – fogalmazott a fegyveres.

A televízió munkatársai tartották szóval a férfit, aki végül nem érte el a célját, és nem került adásba. Ehelyett az egyenruhások rohanták meg a stúdiót. A rendőrök megbilincselték és elvitték a támadót. Később kiderült, hogy a fegyver nem volt igazi. Az eset miatt a hírműsor elmaradt, a csatornán pedig azt írták ki, hogy „a körülmények miatt az adás jelenleg nem érhető el” – egy órára leállt a műsorsugárzás.

„Ahogy mindannyian láthatták, a rendőrök és a tv megfelelő akciójának köszönhetően a gyanúsítottat őrizetbe vették. A 19 éves férfit emberrablással, lőfegyver birtoklásával és emberek fenyegetésével vádolhatják. A gyanúsítottat a rendőrőrsön hallgatják ki” – közölte Johan Bac ügyész.

A holland hatóságok szerint a támadó azzal fenyegetőzött, hogy ha nem teljesítik követeléseit, robbantások lesznek az országban. A férfi annak ellenére jutott be az épületbe, hogy a holland köztévé gyártási központját a Charlie Hebdo francia szatirikus lap elleni januári merénylet óta megerősítették. Tizenkét éve egyébként ennek a létesítménynek a parkolójában lőtték le Pim Fortuyn iszlámellenes politikust.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!