2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Járóka Lívia: Jó dolog, hogy két magyar EP-alelnök van

– Igazából éreztem, hogy sokan értenek egyet velünk. A kritikusok már a néppárti szűrőn sem jutottak át, így lehettem én az egyik parlamenti alelnökjelölt – mondta Járóka Lívia a Magyar Nemzetnek Strasbourgban azután, hogy tegnap elnyerte a tisztséget.

  • Járóka Lívia: Jó dolog, hogy két magyar EP-alelnök van

A fideszes politikus 2017 novembere óta egyszer már betöltötte a posztot, s tegnap már az első fordulóban, összesen 349 szavazattal újraválasztották. Arra a kérdésre, hogy az alelnöksége hatással lesz-e a Fidesz néppárti helyzetére, elmondta: az elkövetkező időszakban ütközhetnek és közeledhetnek is a vélemények a pártcsaládon belül.

– Úgy gondolom, hogy mindkettőre lesz példa, hiszen egy új munkaprogramot kezdünk, és rövidesen majd az Európai Bizottság is megkezdi a működését – fogalmazott, hozzátéve: az Európai Néppárt és a Fidesz is nehéz napokon van túl. „De higgye el, amikor azt mondom, hogy tisztul a kép” – tette hozzá.

Járóka Lívia az újabb alelnöki mandátumot a néppárton belül a kelet-közép-európai álláspont megértetésére használná fel. Mint mondta, sajnos nagyon kevés, a régiónkból származó politikus kapott fontos posztot a párt parlamenti frakciójában. Ami az uniós szintet illeti, a célja, hogy a finn EU-elnökség alatt megszülethessen egy átfogó szegénységellenes stratégia.

– Lassan harminc éve kutatom Európa legszegényebb régióit, és azt kell mondanom, hogy bőven van még mit tennünk. Legalább hárommillió ember szorul tiszta vízre, és azt is nagyon kevesen tudják, hogy Európában az élelmiszerhiány is sokakat érint – hangsúlyozta Járóka Lívia, aki szerint a politikusok egyik legfontosabb tulajdonságának épp a terepismeretnek kell lennie.

– Olyan politikusokat szeretnék vezető pozícióban látni, akik ennek a feltételnek megfelelnek. Egyébként Ursula von der Leyen épp ilyen bizottsági elnökjelölt, ugyanis a védelempolitika területén már bizonyított – hangsúlyozta.

A képviselőnő arról is beszélt, hogy a szavazás után szinte rögtön gratulált Dobrev Klárának, a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselőjének, akit tegnap szintén alelnökké választottak.

„Örülök neki, hogy ketten vagyunk. Jó dolog, hogy több magyar van az Európai Parlament elnökségében.”

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!