2024. 06. 26. Szerda János, Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Japán vadászgépeket kellett riasztani orosz kémrepülőgépek miatt

Japán vadászrepülőket riasztott a Kelet-kínai-tengerhez két orosz Il-38 típusú kémrepülőgép észlelése miatt - közölte a japán védelmi minisztérium pénteken.

  •  Japán vadászgépeket kellett riasztani orosz kémrepülőgépek miatt

A közlemény szerint a két orosz repülő föl-alá cirkált a Japán-tenger és a Kelet-kínai-tenger között.

Az ázsiai szigetország egy nappal korábban arról adott hírt, hogy orosz és kínai hadihajókat észleltek, amelyek az Okinava és a Mijako japán szigetek között keltek át.

Az orosz védelmi miniszter mindeközben pénteken közölte, hogy már három hete zajlik az orosz és kínai hajók haditengerészeti gyakorlata, a tengerészeti flották pedig jelenleg a Kelet-kínai-tengeren járőröznek. "A Kelet-kínai-tengeren végrehajtott gyakorlat célja az volt, hogy elismételjék a hajók ivóvíz-, üzemanyag- és egyéb ellátmányának pótlását az erre szolgáló támogató hajókról" - áll a közleményben.

Oroszország és Kína ezen kívül tengeralattjáró-elhárítási gyakorlatokat is végrehajtott, valamint a feltételezett ellenség elleni légitámadást és tengeri mentést is gyakoroltak, amellett, hogy a helikopterek hadihajók fedélzetén történő fel- és leszállási manőverezését gyakorolták.

Borítókép: IL-38 repülőgép/Naval Technology

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Zelenszkij szerint börtön vár Sojguékra

Zelenszkij szerint börtön vár Sojguékra

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök üdvözölte kedden a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) döntését, amely elfogatóparancsot adott ki két magas rangú orosz katonai vezető ellen, és hozzátette, hogy nem kerülik el az igazságszolgáltatást.
Háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adtak ki Szergej Sojgu ellen

Háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adtak ki Szergej Sojgu ellen

A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) kedden elfogatóparancsot adott ki Szergej Sojgu, az orosz biztonsági tanács titkára, valamint Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke ellen az ukrajnai háború során 2022. október 10. és 2023. március 9. között elkövetett állítólagos háborús bűncselekmények miatt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!