2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Jamaicai turisztikai miniszter: Nem a Covid–19 volt az utolsó csapás

Jamaica ismét bizonyította, hogy atlétikai nagyhatalom: összesen 12 éremmel, a negyedik helyen zárt a budapesti világbajnokságon. A sportesemény margóján Edmund Bartlett turisztikai miniszter is hazánkba látogatott, és amit tapasztalt, még a sokat látott szakembert is lenyűgözte. A minisztert a turizmus állapotáról, az ukrajnai háború hatásairól, az ágazatot fenyegető veszélyekről kérdezte a Magyar Nemzet.

  • Jamaicai turisztikai miniszter: Nem a Covid–19 volt az utolsó csapás

Szakavatott szemmel és egy igazi atlétikai nagyhatalom szülöttjeként  hogy látta az atlétikai világbajnokságot és Budapestet? 

Az atlétikai világbajnokság nemzetközileg is az érdeklődés középpontjába helyezte Budapestet. Nemcsak Európában, de bizton állíthatom, Jamaicában is a televíziók képernyője elé tapadtak az emberek. Az én tapasztalataim is csodálatosak. Ez az egyik legélhetőbb város, ahol valaha jártam. Nagyon tetszettek a tágas terek, a biztonság, az emberek őszintesége és udvariassága. Lenyűgözött a város történelmi öröksége: az építészet megőrzése, a mindenütt felbukkanó vallási motívumok. És nem tudom elégszer mondani: a gasztronómia! 

Budapest érti, hogy a turisták imádnak enni. Ismeri a mondást, az emberek szívéhez vezető út a gyomrukon át vezet.

Külföldön Magyarországról mindenkinek Puskás jut az eszébe. Jamaicáról Usain Bolt. Nem próbálták meg őt bevonni az ország népszerűsítésébe?

Ami azt illeti, éppen az indulásom előtt egyeztettem vele erről. És nem csak vele, más sportolókkal is. Például Chris Gayle krikettessel, aki valóságos legenda Indiában. Ők tényleg sokat segíthetnek, hogy Jamaicába csábítsuk az embereket.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Fotó: Edmund Bartlett jamaicai turisztikai miniszter. (Fotó: Havran Zoltán)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Komoly pozíciók megszerzésére törekszik a Fidesz-KDNP + videó

Komoly pozíciók megszerzésére törekszik a Fidesz-KDNP + videó

"Az Európai Parlament két nagytekintélyű bizottságának egy -egy alelnöki tisztségére a Patrióta frakció Fidesz-KDNP-s politikust fog jelölni. Az Európai Parlament költségvetési bizottságának, illetve az EP LIBE szakbizottságának az alelnöki tisztségére." Így nyilatkozott Deutsch Tamás a HírTV-nek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!