2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Izsák Balázs: A felvidéki magyarok választási sikertelensége a jövő új lendületének forrása lehet

Izsák Balázs szerint a felvidéki magyaroknak a hétvégén tartott szlovákiai parlamenti választásokon elszenvedett sikertelensége a jövő új lendületének forrása lehet.

  • Izsák Balázs: A felvidéki magyarok választási sikertelensége a jövő új lendületének forrása lehet

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke a felvidéki magyarokhoz intézett hétfői üzenetében arra buzdított, hogy a székelyek és a felvidéki magyarok tegyék közösen sikeressé a nemzeti régiókért elindított európai polgári kezdeményezést, és folytassák együtt a küzdelmet a nemzeti régiók védelmében.

Az MTI-hez eljuttatott dokumentumban Izsák Balázs megemlítette: a polgári kezdeményezést eddig 5700-an írták alá elektronikus formában a Felvidékről. "Mennyivel jobban állnánk, ha legalább annyi aláírója lenne, mint a szombati választásokon, a magyar közösséget megszólító pártokra adott szavazatok száma" - jelentette ki.

Hozzátette: 9500 felvidéki aláírásra van szükség ahhoz, hogy Szlovákia is ott legyen azon hét EU-tagállam között, amelyben az aláírások számra meghaladja a küszöbértéket. A sikerhez azonban százezer felvidéki magyar aláírás kell.

"Közeledik március 10-e, a székely szabadság napja. Egy nap, amikor a szolidaritás Sepsiszentgyörgytől Dunaszerdahelyig, Marosvásárhelytől Budapestig és Pozsonyig átfogja a Kárpát-medencét. Ebben az évben e napnak van egy külön üzenete: a trianoni határoktól szétszabdalt Magyarországon egy a nemzet!" - fogalmazott a felvidéki magyarokhoz intézett üzenetében Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!