2020. július 13.,
hétfő, Jenő napja

Izraeli oktatási miniszter: A homoszexualitás gyógyítható

2019. július 15., hétfő 13:02

A homoszexualitás gyógyítható. Ezt Rafi Perec izraeli oktatási miniszter közölte, akinek azonnali távozását követelik a homoszexuálisok szervezetei. A politikustól Benjamin Netanjahu ügyvezető miniszterelnök is elhatárolódott, de nem mozdítja el posztjáról. A Zsidó Otthon nevű párt vezetőjének kulcsszerepe lehet az előrehozott parlamenti választások utáni koalíciós tárgyalásokon.

Rafi Perecet, a Zsidó Otthon nevű párt vezetőjét az ország 12-es csatornájának riportere arról kérdezte, hogy szerinte a homoszexualitás megfelelő orvosi eljárással kúrálható-e.

Azt gondolom lehetséges. Igen lehetséges. Az oktatás helyzetét nagyon ismerem, és ilyet én is csináltam korábban

- közölte a miniszter. Elmondta azt is, hogy egy diákja ezzel a problémával kereste fel, mire ő megölelte, kedves dolgokat mondott neki és, támogatta elhatározásában, de a döntést a diákra hagyta.

A homoszexuális, leszbikus, biszexuális, transznemű, queer, interszexuális és egyéb, tudományosan még nem meghatározott szexuális közösségeket tömörítő szervezetek lemondását követelve tüntetek. A baloldali ellenzék mellett még a Likud kormánypárt egyes politikusai is támadták.

A szexuális orientáció nem követel kezelést vagy gyógyítást. A tudatlanság és az előítélet szorul gyógyításra

- közölte az egészségügyi miniszter a kabinetülés után.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök Twitter üzenetében elfogadhatatlannak nevezte minisztere kijelentését, de felmenteni már nem volt hajlandó. Annak ellenére kitart mellette, hogy perec nemrég egy másik botrányt is okozott. Akkor "második holokausztnak" nevezte az amerikai zsidók és nem zsidók közötti vegyes házasságokat, amivel nemcsak az Egyedül Államokban, de Izraelben is nagy felzúdulást okozott.

HírTV