2024. 10. 04. Péntek Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Célpont 17:50

Külföld

Izraeli bombázás okozott robbanásokat közvetlenül Bejrút nemzetközi repülőtere mellett + videó

Újabb légicsapások rázták meg péntek éjszaka Libanon fővárosát. Úgy tudni az izraeli csapás célpontja a Hezbollah terrorszervezet hírszerzési központja, illetve a feltételezett új vezetője volt. Bejrut több pontjáról evakuálásra szólították fel az embereket. Az amerikai elnök azt mondta: nem hiszi, hogy totális háború lesz a közel keleten.

  • Izraeli bombázás okozott robbanásokat közvetlenül Bejrút nemzetközi repülőtere mellett + videó

Hatalmas robbanások rázták meg az Bejrút városát pénteken hajnalban. Újabb izraeli légicsapások érték Libanon fővárosát. A zsidó állam hadserege a Hezbollah hírszerzési központját, fegyvergyártó létesítményeit és fegyverraktárait támadta.

Sajtóhírek szerint az Izraeli légicsapás célpontja lehetett továbbá a libanoni siíta terrorszervezet korábban meggyilkolt vezetőjének lehetséges utódja is.

Szakértők szerint ez az újabb csapás további feszültséget és eszkalációs veszélyt jelent a régióban.

Ennek ellenére az amerikai elnök úgy gondolja elkerülhető a teljes körű háború a Közel-Keleten.

"Nézze, nem hiszem, hogy totális háború lesz. Szerintem el tudjuk kerülni. De még sok a tennivaló ez ügyben”. - hangsúlyozta az amerikai elnök.

Az elmúlt napokban több nyugati ország is Libanon elhagyására szólította fel ott tartózkodó állampolgárait.

Orbán Viktor pénteki rádió interjújában arról azt hangsúlyozta: magyar állampolgárok védelme most az elsődleges feladat, származásra való tekintet nélkül.

"Ez a háború a magyar állampolgárok egy bizonyos százalékát a lehető legközvetlenebbül érinti, ezért nekünk az ő védelmük érdekében mindent meg kell tennünk, tehát közvetlen az ő védelmükkel összefüggően biztonsági teendőink is vannak mindig Magyarországon ha a Közel-Keleten a konfliktusok kiéleződnek, mint ahogy most ez történik. Ezért kellett összehívnom a nemzetbiztonsági kabinetet, hogy minden magyar biztonságát garantálni tudjuk származásra való tekintet nélkül."

A konfliktus exkalációja miatt az elmúlt két hétben több mint egymillió embernek kellett elhagynia az otthonát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Mászófalépítési programot indítanának iskoláknak

Iskolák számára indítanának mászófalépítési programot, de továbbra is támogatják más mozgásformákat lehetővé tévő pályák építését is - közölte pénteken Alsópáhokon a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ukrajnai háború – Toborzás kezdődött Lengyelországban

Ukrajnai háború – Toborzás kezdődött Lengyelországban

Megkezdődött a Lengyelország területén élő ukrán állampolgárok toborzása az önkéntes ukrán légióba – közölte pénteki varsói sajtóértekezletén Wladyslaw Kosiniak-Kamysz lengyel kormányfőhelyettes, nemzetvédelmi miniszter.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!