2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Izraelben tíz főben maximalizálták az együtt tartózkodók számát, elhalasztották a Netanjahu-pert

Izraelben tíz főben maximalizálták az együtt tartózkodók számát, bezártak minden nem létfontosságú intézményt, boltot, és elhalasztották a nem sürgős pereket, köztük Benjámin Netanjahu miniszterelnök korrupciós perének tárgyalását - jelentette a helyi média vasárnap.

  • Izraelben tíz főben maximalizálták az együtt tartózkodók számát, elhalasztották a Netanjahu-pert

Az újabb drasztikus intézkedések sorában Amír Ohana igazságügyi miniszter előbb veszélyhelyzetet rendelt el a törvényszékeken, és ezzel kibővített az átmeneti kormány jogköreit, majd elrendelte a nem sürgős bírósági ügyek befagyasztását. Benjámin Netanjahu korrupciós ügyeit kedden kezdte volna tárgyalni a jeruzsálemi bíróság, de ezt május 24-ére halasztották.

Vasárnaptól bezártak minden oktatási intézményt, és megtiltottak minden tíz főnél nagyobb gyülekezést. A személyautókban maximum két utas közlekedése ajánlott, és csak a legszükségesebb esetben szabad igénybe venni a közösségi közlekedést, akkor is állandó utaskártyával, és nem készpénzzel fizetve.

Bezárták az összes bevásárlóközpontot, vendéglőt, kocsmát, szórakozóhelyet és sportközpontot, csak az élelmiszereket áruló boltok és a gyógyszertárak működnek vasárnaptól. Szintén zárva lesznek az állatkertek, színházak, sportcsarnokok, vidámparkok, nemzeti parkok. Nem nyitnak meg a férfiak számára a mikvék, a rituális fürdők sem, és az imahelyeken, a zsinagógákban, a templomokban és a mecsetekben is csak tízen lehetnek együtt, egymástól kétméteres távolságra imádkozva.

Értesítették a hétvégi eltávozásukról vasárnap a laktanyákba visszatérő katonákat, hogy várhatóan legalább egy hónapig nem kapnak eltávozást.

A munkahelyeket, ahol ez lehetséges, át kell állítani távmunkára, és ahol továbbra is együtt kell dolgozni, ott az emberek közötti legalább kétméteres távolságot kell tartani.

Az egészségügyi minisztérium jelentése szerint vasárnapra elérte a kétszázat a COVID-19 vírussal fertőzöttek száma az országban. Ketten vannak súlyos állapotban, tizenegyen közepesen súlyos betegek. Harmincnégy ismert fertőzött, aki nem mutat komolyabb tüneteket, otthonába zárkózva tartózkodik a hatóságok felügyeletével.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!