2022. 08. 15. Hétfő Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Akik túlélték

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Külföld

Izrael-szerte szóltak a légvédelmi szirénák

Válaszul az éjszakai izraeli légicsapásokra és egy fedett akcióra a Hamasz több rakétát is kilőtt a zsidó állam területére. Az izraeli légierő viszonzásként több légi akciót hajtott végre a térségben.

  • Izrael-szerte szóltak a légvédelmi szirénák

Az izraeli védelmi erők kommandósai behatoltak a Gázai övezetbe, hogy végezzenek a területet uraló Hamász radikális szervezet katonai szárnyának egyik parancsnokával, az izraeli légierő pedig rakétákat lőtt ki gázai célpontokra.

„Robbanásokat láttam és fényeket, aztán egy helikoptert. A helikopter leszállt, nem volt 7-8 perc aztán felszállt és elment. Ahogy felszállt a katonák rajtaütöttek a helyen. Először egy autón aztán robbanások voltak, lőtték az egész helyet” – számolt be egy helyi lakos.

A műveletben meghalt hét palesztin és egy izraeli alezredes. A fedett izraeli művelet áldozatait hétfőn el is temették.

„A cionista megszállás bebizonyította ma, hogy bűnös, de olyan emberekkel találta szembe magát, akik hősök és, akik méltóak rá, hogy megállítsák őket. Ez egy nyílt harc köztünk és a cionista ellenség között. Csak ők a felelősek ezért a bűnért és minden másért is” – mondta Ismail Haniyeh, a Hamasz vezetője.

A Hamasz szóvivője ennél messzebb ment és azt mondta: megfizeti Izrael az árát a fedett akciónak.

„Az izraeli ellenség kulcstámadást intézett minden regionális és nemzetközi partner ellen, akik a megegyezést keresték a tűzszünet megerősítésében és abban, hogy a Gázai övezetben vége legyen a válságnak. Az izraeli ellenség nem érdekelt a nyugalomban és nem érdekelt a Gázai övezet elleni blokád feloldásában. Az izraeli megszállás az egyetlen felelőse ezeknek az undorító bűnöknek és elmebeteg műveleteknek. A palesztin ellenállás sosem felejti el kötelességét vagyis, hogy a megszállók megfizessenek a bűneikért és az ilyen elmebeteg tetteikért” – mondta Fawzi Barhoum.

Nem sokkal később egy óra alatt mintegy száz rakétát lőttek ki a Gázai övezetből a környező dél-izraeli településekre. Egy gázai gránát eltalált egy buszt Izraelben, egy ember súlyosan megsebesült.

Izrael déli részén a tengerparthoz közeli területektől egészen a Holt-tenger térségéig sorra megszólaltak a légvédelmi szirénák. Sderot városában több épületet is eltaláltak a rakéták.

„Egy robbanást hallottam és sötét felhőt láttam, elkezdtem a füst felé menni, hogy megnézzem kell-e segíteni és a végén megakadályozta az utamat egy rakétazár” – mesélte egy korábbi kormányzó.

Az izraeli légierő harc repülői válaszcsapást hajtottak végre a terület palesztinok lakta részén.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!