2022. 05. 24. Kedd Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Külföld

Izrael megsorozhatta Damaszkuszt

Robbanások ráztak meg egy légi támaszpontot Damaszkusz mellett vasárnapra virradóra. A szíriai állami média közlése szerint egy lőszerraktár robbant be, míg az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat szerint Izrael mért halálos áldozatokat is követelő csapásokat a támaszpontra.

Egy katonai forrás is Izraelnek tulajdonította a támaszponton bekövetkezett robbanásokat, közlése szerint az izraeli megszállású Golán-fennsík térségéből lőttek ki rakétákat a bázis ellen.

Jeruzsálemet kifejezetten aggasztja Irán egyre növekvő jelenléte Szíriában, veszélyt lát ebben saját biztonságára. Az izraeli légierő az utóbbi években többször is csapást mért olyan szíriai célpontokra, például az Irán támogatását élvező Hezbollah libanoni síita szélsőséges szervezetnek szánt iráni fegyverszállítmányokra vagy katonai állásokra, amelyek a zsidó állam szerint potenciális fenyegetést jelentenek Izrael biztonságára.

Részben ezzel hozható összefüggésbe, hogy az utóbbi hónapokban megszaporodtak az izraeli légicsapások Szíriában a gyaníthatóan iráni vagy Iránnal összefüggésbe hozható célpontok ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bennmaradt az élvonalban a Hertha BSC

A Hertha BSC bennmaradt a német labdarúgó-élvonalban, mivel idegenben 2-0-ra legyőzte a Hamburg csapatát az osztályozó hétfő esti visszavágóján.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!