2024. 05. 14. Kedd Bonifác napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Izrael figyelmeztette a Hezbollahot

Ha a libaboni kormány nem távolítja el a Hezbollahot a határról, az izraeli hadsereg fogja megtenni" - figyelmeztetett az izraeli szükség-kormány egyik minisztere.

  • Izrael figyelmeztette a Hezbollahot

Benny Gantz szerint: a diplomáciai meg-oldásra szánt idő hamarosan elfogy. Közben a zsidó állam hadserege terrorista sejtekre csapott le Gáza városban. 

Eluralkodott a pánik Hán Júniszban, miután Izrael csapásokat mért a Gázai övezet lakónegyedeire. A Hamász vezette egészségügyi minisztérium szerint a támadásokban 50 ember vesztette életét.

Délen Gázában több területen is dolgozunk. Az egyiket Al Bureijnek hívják, ez egy terület a központi menekülttáborokban. Három napja folytatjuk a támadásokat, sok terroristát öltünk meg, és számtalan infrastruktúrát leromboltunk – mondta Daniel Hagari, az izraeli hadsereg katonai szóvivője.

Többtucatnyi fegyvert találtak a zsidó állam katonái, miután terrorista sejtekre csaptak le Gázaváros Daraj és Tuffah negyedében. A közlés szerint azután mértek csapást egy épületre, miután onnan RPG rakétákat lőttek ki egy járművük felé.

Az izraeli haderő újabb három katona halálát jelentette be. Így a területen október 7-e óta meghaltak száma 167-re nőtt.

Izrael északi határán a helyzet változást követel. Lejár az idő arra, hogy a diplomácia megoldást jelenthessen a konfliktusra. Ha a Hezbollah nem hagyja abba a támadást, az izraeli hadsereg fogja őket eltávolítani a határtól – mondta Benny Gantz ellenzéki politikus, aki szerepet vállalt az október 7-i támadás után alakított, Benjámin Netanjahu által vezetett szükségkormányban.

A héten a libanoni síita milícia több rakétát lőtt ki Észak-Izrael irányába, és fegyveres drónokat vetett be, amire a zsidó állam harci repülőgépei gyorsan reagáltak.

Libanonban eddig több mint 100 ember halt meg a harcokban. Többségük a Hezbollah harcosa volt, de civilek, köztük három újságíró is a halottak között van.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!