2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

Külföld

Izrael ENSZ-nagykövete élesen támadja Sorosékat, amiért a Hamászt támogatják

"Soros György adományai olyan szervezeteknek, amelyek Izrael Állam elpusztítására törekszenek, szégyenletesek. Azonban nem vagyok meglepve" – mondta Gilad Erdan izraeli nagykövet a Fox News Digitalnak.

  • Izrael ENSZ-nagykövete élesen támadja Sorosékat, amiért a Hamászt támogatják

Egy jelentés szerint a Soros-szervezet több mint 15 millió dollárt adott olyan amerikai csoportoknak, amelyek állítólag támogatják a terrorcsoportot - írja a Világgazdaság a Fox News-ra hivatkozva. 

A Hamász idén október 7-én brutális inváziót indított Dél-Izrael ellen, amelysorán mintegy 1200 embert, köztük több mint 30 amerikait is meggyilkoltak. 

"Soros évek óta támogatja és utalja át a pénzt a BDS-t támogató szervezeteknek, amelyek el akarják szigetelni Izraelt," – jelentette ki Gilad Erdan, aki az ENSZ-ben a Hamász emberiség elleni bűncselekményeinek tisztázására irányuló diplomáciai kampányt vezette.

"Soha nem a valódi békéről vagy az izraeli-palesztin konfliktus bármilyen megoldásáról szóltak."

A BDS a Boycott, Divestment, Sanctions kampány rövidítése, amely a zsidó államot célozza meg. A német és az osztrák parlament a BDS-t antiszemita mozgalomnak minősítette, amely hasonlít a zsidó vállalkozások náci bojkottjára a holokauszt születő szakaszában.

Rachel Ehrenfeld, a „The Soros Agenda” szerzője a Fox News Digital-nak elmondta: „A Hamasz-párti, palesztin-párti csoportok támogatása az Egyesült Államokban nem korlátozódik a külföldi szervezetekre. Közvetlenül és közvetve az egyesült államokbeli alapítványoktól is származik. George és Sándor Soros Nyílt Társadalom Alapítványa (OSF) az egyik ilyen.”

Amikor a Fox News Digital megkereste Soros birodalmát a kérdéssel, hogy az OSF terrorista szervezetnek tartja-e a Hamaszt, az OSF londoni székhelyű szóvivője nem volt hajlandó válaszolni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hírt adott magáról Gyurcsány Ferenc + videó

Hírt adott magáról Gyurcsány Ferenc + videó

Gyurcsány Ferenc azt állítja, hogy a Fidesz vezetői nem hajlandóak és nem mernek találkozni az emberekkel, ez persze hazugság – hangsúlyozta a közösségi oldalára feltöltött videóban Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!