2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Izrael-ellenes plakátok tűntek föl a külvárosban

Izrael-ellenes plakátok lepték el New Yorkot. A térképek a zsidó állam palesztinok kárára történő terjeszkedését mutatják be. A hatóságok nem tervezik, hogy eltávolítják a plakátokat, amelyek felháborították a helyi zsidó közösséget.

Provokatív térképek jelentek meg New York külvárosában. Az ötven megállóban elhelyezett, négy térképből álló poszter Izrael folyamatos terjeszkedését ábrázolja, majd kiemeli, hogy az ENSZ több mint négy és fél millió palesztint menekültként tart nyilván. A zsidó közösségek azonnal felemelték a hangjukat a szerintük sértő és antiszemita hirdetések ellen.

– Ezek a hirdetések olyan imperialista agresszorként állítják be a zsidókat, akik eltulajdonítják mások földjét – fogalmazta meg véleményét Dovid Efune újságíró.

A poszterekért a megrendelő, a Béke Izraelben és Palesztinában nevű szervezet elnöke 25 000 dollárt fizetett.

– A cél, hogy tájékoztassuk az embereket. Egyszerűen az, hogy felnyissuk a szemüket, hogy lássák, mi történt azon a térképen – fogalmazott Henry Clifford, a szervezet elnöke.

Júniusban egy Izrael-ellenes csoport 23 óriásplakátot függesztett ki Los Angelesben, az Izraelnek folyósított katonai támogatás ellen tüntetve. A hirdetéseket politikai nyomásra hamar leszedték. A zsidó közösségek most is a térképek eltávolítását követelték a New York-i közlekedési vállalattól. A cég válaszában kiemelte, hogy bár a hirdetéseket nem támogatja, azokat nem is korlátozhatja egyéni nézőpontok alapján, így a provokatív poszterek egyelőre maradnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!