2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szikla - lángok ölelésében 11:00

Külföld

Izrael azt állítja, hogy a rafahi hadművelet nem vezet a palesztin lakosság elpusztításához + videó

A rafahi hadművelet nem vezetett és nem is fog a palesztin polgári lakosság megsemmisítéséhez vezetni - ezt válaszolta pénteken az izraeli kormány a Nemzetközi Bíróságnak, miután az elrendelte, hogy állítsák le az offenzívát. Izrael a Dél-Afrikai Köztársaság által megfogalmazott vádat is elutasította, miszerint a szárazföldi hadművelettel népirtást követ el.

  • Izrael azt állítja, hogy a rafahi hadművelet nem vezet a palesztin lakosság elpusztításához  + videó

Rohamosan emelkedik az izraeli támadások palesztin halálos áldozatainak száma. A gázai egészségügyi hatóságok pénteken közölték, hogy majdnem 36 ezer halálos áldozatot követelt eddig a zsidó állam szárazföldi offenzívája.

Újabb heves légicsapásokat mért az izraeli hadsereg a dél-gázai Rafah városára, miután pénteken a Nemzetközi bíróság elrendelte, hogy Izrael azonnal állítsa le a rafahi katonai offenzíváját.

A bíróság úgy véli, hogy a népirtásról szóló egyezményben foglalt kötelezettségekkel összhangban Izraelnek haladéktalanul le kell állítania katonai offenzíváját és minden más olyan intézkedést Rafah kormányzóságban, amely a gázai palesztin csoport számára olyan életkörülményeket teremthet, amelyek részben vagy egészben fizikai megsemmisüléséhez vezethetnek - jelentette be a Nemzetközi Bíróság elnöke, hozzátéve, hogy a rahafi humanitárius helyzet katasztrofális és eddig több mint egy millió ember kényszerült elhagyni otthonát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nukleáris fegyvereket telepítenének a NATO tagállamokba

Nukleáris fegyvereket telepítenének a NATO tagállamokba

Nukleáris fegyvereket helyezne készenlétbe Jens Stoltenberg, aki szerint elrettentő erőt kell demonstrálni az Oroszország és Kína felől érkező fenyegetésekre válaszul. A NATO-főtitkár a brit The Telegraph napilapnak adott interjújában beszélt arról, az üggyel kapcsolatban már folynak a tárgyalások a tagállamokkal.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarázkodni kényszerült Olaf Scholz

Magyarázkodni kényszerült Olaf Scholz

Az Európai Unió tárgyalt egy Oroszország elleni újabb szankciós csomagról, amely megtiltaná a tagoknak az orosz cseppfolyósított földgáz európai terminálokon keresztül történő reexportálását, Németország azonban ellenezte az intézkedést – írja uniós diplomatákra hivatkozva a Politico.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!