2022. 08. 15. Hétfő Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Akik túlélték 02:00

Külföld

Izrael: A Hamász átlépett egy vörös vonalat

Folyamatosan lövi egymást az izraeli haderő és a Hamász radikális iszlamista szervezet a Gázai övezetben. A rakétatámadások azután kezdődtek, hogy egy fedett akcióban izraeli kommandósok hatoltak be a térségbe. A polgári lakosság elleni akciót az EU külügyi szolgálata elfogadhatatlannak és aggasztónak nevezte.

  • Izrael: A Hamász átlépett egy vörös vonalat

Fél nap alatt 400 rakétát lőttek ki Izraelre palesztin szélsőségesek. A zsidó állam válaszul 70 légicsapást mért a Hamász és az Iszlám Dzsihád nevű szervezetek gázai állásaira, a célpontok között volt egy információs központ és a Hamász hivatalos tévészékháza is. A támadásoknak izraeli és palesztin áldozatai is vannak.

„Több száz családot telepítenek ki? Mégis hova mehetnénk? Már egyszer el kellett hagynom az otthonomat, amit bomba ért 2014-ben. Biztonságos helyre kellett menjek. De hol van ez a biztonságos hely? Hol van biztonság? Hova menjek? Emigráljak? Mi nem emigrálunk, rokonaink emigráltak 1948-ban. Mi itt maradunk” – mondta egy gázai lakos.

Az izraeli hadsereg arra figyelmeztette a Hamászt, hogy átlépett egy vörös vonalat, és a zsidó állam minden rakétatámadást megtorol. A Gázai övezet palesztin szélsőségesei azután indítottak rakétatámadás-sorozatot a zsidó állam ellen, hogy vasárnap az izraeli hadsereg egy fedett akció során végzett a Hamász egyik parancsnokával. A művelet során egy izraeli katona is életét vesztette.

„Dél-Izrael támadás alatt áll. Az elmúlt 24 órában több mint 400 rakétát lőttek ki izraeli városokra és falvakra, ezek mind halálos áldozatokkal jártak. A Hamász szándékosan a civil lakosságot támadja, ez elfogadhatatlan. Az Izraeli Védelmi Erők súlyos csapást fog mérni a Hamászra, hogy az megértse, azonnal le kell álljon a támadásokkal” – mondta Emmanuel Nachson, az Izraeli Külügyminisztérium szóvivője.

Utoljára a 2014-es Gázai háborúban volt hasonlóan intenzív a palesztin rakétatámadás. A kiújult feszültség meghiúsíthatja az ENSZ, Egyiptom és Katar hosszú távon fenntartható fegyverszünetre irányuló törekvéseit, és az elszegényedett enklávé területén újabb nagy konfliktust indíthat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!