2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Külföld

Ízléstelenség miatt bírságolt meg kínai weboldalakat a helyi internetfelügyelet

Ízléstelenségre hivatkozva bírságolt meg kínai streaming szolgáltatókat a helyi internetfelügyelet, elmarasztalva őket azért, mert az oldalakon látható videókban nők mélyen kivágott ruhákat viselnek, férfiak pedig "illetlenül" táncolnak és csúnyán beszélnek.

  • Ízléstelenség miatt bírságolt meg kínai weboldalakat a helyi internetfelügyelet

A Kínai Kibertér Igazgatóság (CAC) keddi tájékoztatása szerint "egészségtelen jelenség" terjed az országban működő 31 internetes élővideó-szolgáltató oldalain. A CAC tájékoztatása szerint a Kínában népszerű Bilibili, a Tencent által támogatott Huya, Douyu, ixigua, valamint a Baidu portálja, a quanminxiaoshipin le kell, hogy állítsa a jelentősebb frissítéseket, nem fogadhatnak új felhasználói regisztrációkat, és határidőre át kell alakítaniuk szolgáltatásukat.

A CAC arra is felszólította az oldalakat, hogy büntesse meg moderátorait, és tiltsa le a "bűnöző streamereket", ha olyan súlyú szabálysértést követnek el. A hatóság azt is kifogásolja, hogy egyes platformok az internetes oktatásra hivatkozva videojátékokat reklámoznak, emellett pedig nem cenzúrázzák az "illegális információkat" a kommentek között.

A Kínai Népköztársaság szigorúan ellenőrzi, hogy Kínában mi elérhető az interneten és mit lehet közzétenni a világhálón. A Nyugaton ismert internetes oldalak, közösségi portálok és keresők közül a legtöbb Kínából egyáltalán nem érhető el, de mindegyiknek van helyi, szigorúan ellenőrzött megfelelője.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!