2024. 04. 12. Péntek Gyula napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Itt is bevezették a szigorítást

Újabb amerikai államban szigorították a fegyvertartást. Coloradóban azután vezették be a korlátozást, hogy meggyilkolták az állam büntetés-végrehajtásának vezetőjét. A szigorítás egyébként a tavalyi Batman-filmbemutatón történt mészárlás óta napirenden volt a nyugati államban.

Tavaly egy filmvetítésen lőtt le 12 embert egy ámokfutó Coloradóban, kedd este pedig az állam büntetés-végrehajtásának vezetőjét lőtték agyon otthonában. A gyilkosság is hozzájárult ahhoz, hogy szerdán a kormányzó aláírta a fegyvertartás szigorításáról szóló törvényt,

Az új törvény lehetővé teszi a fegyvervásárlók szigorú átvilágítását, a 15 tölténynél nagyobb tárak értékesítését pedig betiltják. New York után Colorado a második állam Amerikában, ahol a tavalyi 26 halálos áldozatot követelő newtowni iskolai mészárlás után szigorítják a fegyvertartás szabályait. „A kormányzó által aláírt törvény a többi, várható javaslattal együtt tovább fokozza iskoláink biztonságát, és biztonságosabbá teszi majd Coloradót a családjaink számára” – fogalmazott Sean McCann republikánus képviselő.


A fegyverviselés kérdése megosztja az Egyesült Államok közvéleményét. A felmérések szerint a többség támogatja a Barack Obama által javasolt szigorítást. A törvénymódosítást viszont megnehezíti a fegyverlobbi, amely továbbra is az egyik legbefolyásosabb érdekvédelmi szervezet Washingtonban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!