2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Kaliforniában és Dél-Indiában az áradás, Kelet-Kínában pedig a havazás okoz gondot + videó

Heves esőzések sújtják az Egyesült Államok délnyugati részét. Kaliforniából villámárvizeket jelentettek. Dél-Indiában is az áradások okoznak gondot. Leginkább a mezőgazdaság sínyli meg a monszunt. Kína keleti térségében pedig havazás nehezíti a mindennapokat.

  • Kaliforniában és Dél-Indiában az áradás, Kelet-Kínában pedig a havazás okoz gondot + videó

Santa Barbarában az elmúlt napokban özönvízszerű esőzésekről számoltak be, miután egy ciklon érte el az Egyesült Államok délnyugati partvidékét.

Los Angeles környékén több településről is villámárvizekről adtak hírt. A csatornák nem tudták elvezetni a nagy mennyiségű csapadékot, ezért az utcák folyókká változtak.

A tűzoltók és a katasztrófavédelem munkatársai folyamatosan dolgoznak. A hatóság emberei elsősorban mentési munkálatokat végeznek.

Kaliforniában Ventura megyében a legrosszabb a helyzet. Az előrejelzések szerint a következő napokban sem lélegezhetnek fel a helyiek, mert további kiadós csapadékkal kell számolni az óceánparti településeken.

Közben Indiában a monszun egyre komolyabb gondot okoz. A legnépesebb ország déli részén ugyanis szintén súlyos áradások pusztítanak, amelyek több mint 20 emberéletet követeltek.

Tamilnádu államban a mezőgazdasági területek nagy részét hosszabb ideje víz borítja. Becslések szerint 150 ezer hektárnyi területen nem lesz termés, ami akár éhezéshez is vezethet a régióban.

Kína keleti részén eközben a havazás keseríti meg az emberek életét. Santung tartományban akadozik a közúti, a légi és a tengeri közlekedés is. Repülő- vonat- és buszjáratokat kellett törölni az ítéletidő miatt.

Bár a hatóságok folyamatosan dolgoznak, és takarítják az utakat, az erős szél visszafújja a havat, ezért lassan haladnak a munkálatok.

Borítókép: Kaliforniából villámárvizeket jelentettek, fotó: HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!