2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Külföld

Ismét egy botrány Ursula von der Leyen hivatala körül

Egy igen jól fizető pozíciót nem a legjobban teljesítő jelölt tölt be.

  • Ismét egy botrány Ursula von der Leyen hivatala körül

Piepergate – ezen a néven tört ki egy új botrány az Európai Bizottság háza táján. Ursula von der Leyen hivatalában van egy „kis- és közepes vállalkozások követe” („SME envoy”) nevű pozíció, ami arról szól, hogy az illetőnek kapcsolatot kell tartania a Bizottság vezetése és az európai kis- és közepes vállalkozások érdekvédelmi szervezetei között. 

A tisztség jól fizet: havi bruttó 15 ezer euró (közel 6 millió forint) jövedelemmel jár,

így persze sokan pályáznak az állásra.

Azt pedig legutóbb egy bizonyos Markus Pieper, Von der Leyen politikai szövetségese, a német CDU politikusa nyerte el. A januári bejelentés után mostanra viszont egyre hangosabbak azok a kritikusok, akik szerint nem is volt érdemes a tisztségre, mert a felvételi eljárás során jóval rosszabb eredményt ért el, mint mások, mégis ő került a pozícióba.

Erre azután derült fény, hogy egy elbukott jelentkező, Martina Dlabajová cseh jogász hivatalos panaszt nyújtott be, és ennek nyomán 

olyan jelentések láttak napvilágot, hogy Pieper rosszabbul teljesített más jelöltekhez képest.

Az Európai Bizottság berkeiben – írja a Politico – máskor talán elhalt volna a botrány, most viszont, pár héttel az európai parlamenti választás előtt a Bizottságon belül törtek fel a viták. Több európai biztos, köztük Nicolas Schmit, valamint Josep Borrell, az EU külügyi főtárgyalója választ követel Von der Leyentől a Pieper-ügyben. Ez persze nem független attól, hogy e politikusok az Európai Néppárttal vetélkedő európai szocialistákhoz tartoznak, és Schmit a szocialisták csúcsjelöltje az EP-választáson.

A teljes cikket a Mandiner oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!