2022. 01. 28. Péntek Károly, Karola napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 14:00

Külföld

Illegális bulit számoltak fel Londonban

Mától FFP2 maszkot kell hordani Ausztriában. A tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben, piacokon, hivatalokban, rendelőkben nem lehet szelepes vagy szövet maszkot viselni. Emellett mostantól kétméteres védőtávolságot kell tartani közterületeken és munkahelyeken. Londonban több százan vettek részt egy illegális bulin. Hollandiában pedig törtek-zúztak a lezárások ellen tiltakozók.

Rendőrök rontották rá az illegális bulizókra Londonban.

A szigorú korlátozások ellenére több százan gyűltek össze egy raktárban Kelet-Londonban. A szervezők belülről lakatolták le az ajtókat, így a tömeg a kerítésen át próbált menekülni, amikor a rendőrök behatoltak.

Összesen 78 ember kapott bírságot, fejenként 200 fontos azaz 80 ezer forintos bírságot szabtak ki rájuk.

Az Egyesült Királyságban elsők között kezdődött az oltás Európában. Eddig több mint 6 és fél millióan kapták meg a vakcinát. A szigorú lezárásoknak most érződik a hatása. Az elmúlt napon 30 ezer új esetet azonosítottak. A korábbi hetekben szinte minden nap 60 ezret meghaladó napi új fertőzést szűrtek ki.

Eddig több mint 3 és fél millióan fertőződtek meg a szigetországban.

Törtek-zúztak Hollandiában, Ausztria ismét szigorított

Elegük van a korlátozásokból a holland fiataloknak, ezért törtek-zúztak az utcákon.

Amszterdamban és Einhovenben is elszabadultak az indulatok. A tüntetők tüzeket gyújtottak és kövekkel dobálták meg a rendőröket. Emellett több kirakatot betörtek és autókat gyújtottak fel.

Mától ismét szigorít Ausztria.

Egy helyett mostantól kétméteres védőtávolságot kell tartani közterületeken és munkahelyeken.

A tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben, piacokon, hivatalokban, rendelőkben pedig nem lehet szelepes vagy szövet maszkot hordani, csak legalább FFP2-est. Aki ezt megszegi 25 eurós helyszíni bírság szabható ki rá.

Egyre több ország bírálja Brüsszelt

Az osztrák orvosok szervezete eközben élesen bírálta Brüsszelt. Szerintük Az Európai Bizottság hibázott, mert több oltóanyagot kellett volna rendelnie, így a szállítmányok is előbb érkeztek volna meg.

Lengyelország és Olaszország is kilátásba helyezte, hogy beperli a Pfizert ha nem pótolja a hiányzó vakcinaszállítmányokat.

A Pfizer/BioNTech azzal védekezik, hogy azért lassult le az előállítás, mert a gyártósorokat bővíteni és modernizálni kell.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tombol a járvány

Itthon ma is meghaladta a 17 ezret a regisztrált covid fertőzöttek száma.

Ünnepel a Városligeti Műjégpálya

Szombaton ünnepli 152. születésnapját a Városligeti Műjégpálya. Az esemény egyfajta pótünnepség is lesz, mert a két esztendővel ezelőtti jubileumi emlékezés elmaradt a koronavírus-járvány miatt - tájékoztatta a Budapesti Sportszolgáltató Központ (BSK) az MTI-t.

Műsorok

A gyalázat napja

A Newsmax 42 perces dokumentumfilmje a Capitolium 2021. január 6-i ostromáról - Globál, szombat 23 óra, HírTV.

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!