2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Illegális bulit számoltak fel Londonban

Mától FFP2 maszkot kell hordani Ausztriában. A tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben, piacokon, hivatalokban, rendelőkben nem lehet szelepes vagy szövet maszkot viselni. Emellett mostantól kétméteres védőtávolságot kell tartani közterületeken és munkahelyeken. Londonban több százan vettek részt egy illegális bulin. Hollandiában pedig törtek-zúztak a lezárások ellen tiltakozók.

  • Illegális bulit számoltak fel Londonban

Rendőrök rontották rá az illegális bulizókra Londonban.

A szigorú korlátozások ellenére több százan gyűltek össze egy raktárban Kelet-Londonban. A szervezők belülről lakatolták le az ajtókat, így a tömeg a kerítésen át próbált menekülni, amikor a rendőrök behatoltak.

Összesen 78 ember kapott bírságot, fejenként 200 fontos azaz 80 ezer forintos bírságot szabtak ki rájuk.

Az Egyesült Királyságban elsők között kezdődött az oltás Európában. Eddig több mint 6 és fél millióan kapták meg a vakcinát. A szigorú lezárásoknak most érződik a hatása. Az elmúlt napon 30 ezer új esetet azonosítottak. A korábbi hetekben szinte minden nap 60 ezret meghaladó napi új fertőzést szűrtek ki.

Eddig több mint 3 és fél millióan fertőződtek meg a szigetországban.

Törtek-zúztak Hollandiában, Ausztria ismét szigorított

Elegük van a korlátozásokból a holland fiataloknak, ezért törtek-zúztak az utcákon.

Amszterdamban és Einhovenben is elszabadultak az indulatok. A tüntetők tüzeket gyújtottak és kövekkel dobálták meg a rendőröket. Emellett több kirakatot betörtek és autókat gyújtottak fel.

Mától ismét szigorít Ausztria.

Egy helyett mostantól kétméteres védőtávolságot kell tartani közterületeken és munkahelyeken.

A tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben, piacokon, hivatalokban, rendelőkben pedig nem lehet szelepes vagy szövet maszkot hordani, csak legalább FFP2-est. Aki ezt megszegi 25 eurós helyszíni bírság szabható ki rá.

Egyre több ország bírálja Brüsszelt

Az osztrák orvosok szervezete eközben élesen bírálta Brüsszelt. Szerintük Az Európai Bizottság hibázott, mert több oltóanyagot kellett volna rendelnie, így a szállítmányok is előbb érkeztek volna meg.

Lengyelország és Olaszország is kilátásba helyezte, hogy beperli a Pfizert ha nem pótolja a hiányzó vakcinaszállítmányokat.

A Pfizer/BioNTech azzal védekezik, hogy azért lassult le az előállítás, mert a gyártósorokat bővíteni és modernizálni kell.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!