2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Ismét orvosokra lőttek rá a szakadárok a Donyec-medencében

Önkéntes orvosok autójára lőttek rá szakadár orvlövészek a megszállt Donyeck körzetében lévő frontvonalnál, aminek következtében ketten megsebesültek - közölte kedden a Donyeck megyei ukrán rendőrség.

  • Ismét orvosokra lőttek rá a szakadárok a Donyec-medencében

A két önkéntest lőtt sebekkel a megye ukrán ellenőrzés alatti részében lévő Pokrovszk városában található katonai kórházban ápolják. Elmondásuk szerint a közvetlenül a frontvonalnál lévő Marjinka településről tartottak Krasznohorivkába, amikor rálőttek az autójukra.

A rendőrség terrorcselekmény gyanújával indított eljárást.

Két nap alatt másodszor ért támadás orvosokat a harcok sújtotta Donyeck megyében. Hétfőn az ukrán Egyesített Erők parancsnokságának közlése szerint az Oroszország által támogatott szakadárok páncéltörő rakétával kilőttek egy katonai mentőautót a Donyecktől északra fekvő Vogyane településnél, aminek következtében egy ukrán katona, a gépkocsi vezetője a életét vesztette, ketten megsebesültek. Utóbbiak közül egy katonaorvosnő később a kórházban belehalt sérüléseibe.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a két halálos áldozatot követelő támadást a nemzetközi humanitárius jog megsértésének és a tűzszünetről folyó tárgyalások "szégyenletes és aljas" aláaknázási kísérletének nevezte a Facebookon. Felszólította az Egyesült Államokat és az európai országokat, hogy adjanak "megfelelő választ" az orosz megszálló erők cselekedeteire.

Tavaly februárban életbe lépett a Donyec-medence Ukrajnába történő visszaintegrálásáról szóló törvény, amely Oroszországot agresszor államnak, a szakadár ellenőrzés alatti településeket pedig Oroszország által ideiglenesen megszállt területeknek minősítette. A jogszabály alapján az addig terrorellenesnek nevezett belügyi művelet katonaivá alakult át, és új neve Egyesített Erők Művelete lett.

A Donyec-medencei tűzszünetet felügyelő közös ukrán-orosz koordinációs központ - a szakadárok DAN hírügynökségének jelentése szerint - kedden azt közölte, hogy ukrán aknavető-támadás következtében súlyosan megsérült egy 37 esztendős civil Olekszandrivka faluban, Donyecktől nyugatra.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!