2021. 09. 28. Kedd Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Ismét Magyarországot támadja Tavares

Ismét Magyarországot támadta az egykori portugál jelentéstevő, Rui Tavares. A hazánkat gyalázó politikusnak most az nem tetszik, hogy a magyar és a portugál kormányfő egyetértett abban, hogy az uniós kifizetések nem lehet politikailag motivált jogállamisági kritériumokhoz kötni. A Miniszterelnökséget vezető miniszter és az igazságügyi tárcavezető szerint sem lehet ideológiai alapon kényszeríteni uniós tagállamokat bizonyos paktumok elfogadására.

Hét éve, 2013-ban fogadta el az Európai Parlament a magyar kormányt elmarasztaló Tavares-jelentést. A valótlan állításokon alapuló beszámolót egy olyan portugál politikus készítette, aki sem hazájában, sem európai szinten nem számít tényezőnek.

2014-ben saját pártot alapított, de a baloldali LIVRE támogatottsága alig mérhető. A tömörülés egy százalék alatt mozog, mindössze 0,7 százalékponton áll. Így a politikus ismét Magyarország támadásával próbálta hallatni hangját.

A magát ökoszocialistának valló történész most azt kifogásolta, hogy

a magyar és a portugál kormányfő kedden megbeszélést folytatott, amely során egyetértettek abban, hogy az uniós kifizetések nem lehet politikailag motivált jogállamisági kritériumokhoz kötni.

Az egykori zöldpárti európai parlamenti képviselő a liberális Públicóban közzétett véleménycikkében azt írta, António Costa szövetségre lépett Orbán Viktorral. Tavares szerint elfogadhatatlan, hogy a portugál miniszterelnök támogatja azt az elképzelést, miszerint a gazdaság elválasztható az értékektől.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta,

a közösségen belül a jogállamiság fogalma nem egy jogi kategória, hanem egy politikai fogalom, amit sokan mégis politikai vádként használnak.

A politikus szerint az unió vezető hatalmai, köztük Németország nyer a legtöbbet a közös piac előnyeiből, ezért kár úgy tenni mintha a költségvetés kialakításakor ők tennének szívességet

Az igazságügyi miniszter szerint sem lehet politikai és ideológiai alapon kényszeríteni uniós tagállamokat bizonyos csomagok, így a költségvetés és a helyreállítási paktumok elfogadására.

Erről a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt Varga Judit.

A miniszter hozzátette, számos alkalommal támadták hazánkat Brüsszelből, de rendre bebizonyosodott, hogy a kritikák és az állítások alaptalanok voltak. 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Tojással dobták meg a francia elnököt

Közvéleménykutatások szerint az elnök munkásságával az állampolgárok mindössze 38 százaléka elégedett. 2021. szeptember 28.

Újabb rakétatesztet hajtott végre Észak-Korea

Újabb rakétatesztet hajtott végre Észak-Korea. A lövedék a Japán-tengerbe csapódott. 2021. szeptember 28.

Meghaladta a 4,7 milliót az elhunytak száma

Világszerte meghaladta a 4,7 milliót a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma. 2021. szeptember 28.

Legfrisebb híreink

Magyar-horvát infrastruktúra-fejlesztés

Fejleszteni kell a Magyarországot Horvátországgal összekötő infrastruktúrát, mert a határ menti együttműködés dinamikusabbá tétele elősegíti a gyors újraindítást - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Nagykanizsán.

Megkapta Biden a harmadik oltást

Az amerikai TV társaságok kamerái előtt vette fel a harmadik, koronavírus elleni vakcinát az amerikai Egyesült Államok elnöke.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!