2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Külföld

Ismét ipari kémkedéssel vádolja Kínát az USA

Szeptember óta negyedszer vádolta meg Kínát az amerikai igazságügyi minisztérium ipari kémkedéssel és szellemi tulajdon ellopásával. Legutóbb egy kínai állami vállalat és három magánszemély egy számítástechnikai vállalattól szerzett meg belső információkat.

  • Ismét ipari kémkedéssel vádolja Kínát az USA

Egy kínai állami és egy tajvani vállalat, valamint három magánszemély ellen fogalmazott meg vádat az amerikai igazságügyi minisztérium. A tárca szerint konspiráció történt, aminek keretében üzleti titkokat loptak el az amerikai vállalattól, a Microntól. A lopás az adattároló eszközök fejlesztését és kutatását érinti.

„A kínai gazdasági kémkedés növekszik az Egyesült Államokkal szemben és rohamos mértékben teszi ezt. Azért vagyunk ma itt, hogy azt mondjuk elég volt. Nem tűrjük tovább. Elfogadhatatlan. Itt az ideje, hogy Kína csatlakozzon a törvénytisztelő országok közösségébe. A nemzetközi kereskedelem jó volt Kína számára, de a csalásnak véget kell vetni” – mondta Jeff Sessions, igazságügyi miniszter.

Az amerikaik szerint az egyik megvádolt tajvani 2 évig dolgozott a Micron egyik leányvállalatánál, majd a United Microelectronics nevű tajvani céghez ment tovább. Itt több volt Micron alkalmazottat is átcsábított a vállalathoz és két másik emberrel szövetkezett, hogy ellopják az üzleti titkokat.

„2016 februárjában a Kínai Népköztársaság létrehozta a Jinhua vállalatot azért, hogy kifejlessze, megtervezze és legyártsa a DRAM-ot. A UMC és a Jinhua technológiamegosztási megállapodást kötött aminek keretében a UMC megtervezte volna a DRAM technológiát, majd azt átadta volna a Jinhua-nak, ami tömeggyártásba kezdett volna. Ahelyett, hogy a szellemi tulajdon független fejlesztése útján megtervezték és legyártották volna a DRAM-ot, a vádlottak úgy döntöttek, szövetkeznek, hogy ellopják a technológiát a Microntól” – magyarázta Alex Tse, észak-kaliforniai ügyész.

A Micron az egyetlen olyan amerikai cég, ami, DRAM-ot vagyis a dinamikus véletlen hozzáférésű memóriát gyárt. A kínai külügyminisztérium szerint az Egyesült Államoknak konkrét és megdönthetetlen bizonyítékokat kell letennie az asztalra, hogy alátámassza vádjait.

„Csak annyit mondanék, hogy ha az Egyesült Államok tényleg hiteles vádakat mond, akkor szilárd bizonyítékokat kell bemutatnia, amiket kézzelfogható és tárgyilagos módon támasztanak alá” – mondta Lu Kang, a kínai külügyminisztérium szóvivője.

Szeptember óta ez a negyedik alkalom, amikor az amerikai igazságügyi minisztérium kémkedéssel vádol meg kínai cégeket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!