2024. 09. 14. Szombat Szeréna, Roxána napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 11:00

Külföld

Ismét emberre támadt egy medve Erdélyben

Ismét emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében, Kolibica üdülőtelepen: az állat a háza udvarán támadt rá az 54 éves férfira, aki megsérült, és kórházba szállították - írta csütörtökön a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása alapján az Agerpres.

  • Ismét emberre támadt egy medve Erdélyben

A Besztercétől mintegy 40 kilométerre található víztározó partján lévő faluban csütörtökre virradóra riasztották a hatóságokat. A sérült, de eszméleténél lévő férfit mentővel szállították kórházba.

Muzsi Annabella, a megyei mentőszolgálat vezetője szerint az 54 éves helybéli áldozat a karján, a fején és a hasán sérült meg, nincs életveszélyben.

Mint elmondta, a medve egy disznót akart elragadni az ólból, amikor a háziak észrevették. A gazda el akarta űzni a vadállatot, de az rátámadt.

Az észak-erdélyi megye csendőrsége közölte, hogy csütörtökre virradóra két másik településre is riasztották őket, miután lakott területen láttak medvét. Monorfalván (Monor) szarvasmarhafarmra hatolt be és támadt rá egy állatra.

Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök csíkszeredai udvarába is behatolt egy medve csütörtökre virradóra - közölte Facebook-oldalán az RMDSZ-es politikus, aki a biztonsági kamera felvételeit is közzétette. "A medve visszajött, de most már bemászott az udvarunkra, ahol megnézte, melyik ajtó van nyitva" - írta, elfogadhatatlannak nevezve, hogy Románia nem képes rendezni a medvék és emberek közötti konfliktust.

A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség megerősítette, hogy az éjszaka folyamán Ro-Alert telefonos figyelmeztetést adtak ki, miután medve jelenlétét észlelték a székelyföldi városban.

Romániában az elmúlt hetekben több erdélyi megyében támadt emberre medve, Beszterce-Naszód megyében pár hete volt hasonló eset. A Hargita megyei Csatószegen múlt héten második alkalommal támadt emberre egy nagyvad, melyet végül sikerült kilőni. Július elején egy 19 éves lány életét vesztette, miután a Bucsecs-hegységben, egy közkedvelt túraösvényen rátámadt egy medve.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Rákay Philip: A Mérce.hu egy ótvar, egy hányinger + videó

Rákay Philip: A Mérce.hu egy ótvar, egy hányinger + videó

A külföldről érkező több mint tízmilliós támogatás ellenére ismét olvasóitól kér anyagi segítséget a Mérce.hu. A híre a Vezércikk vendégei, köztük Rákay Philip kommunikációs szakember is reagált, aki nem rejtette véka alá, hogy mennyire megveti az újkommunista portált.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Észak-Koreában tárgyalt Szergej Sojgu

Észak-Koreában tárgyalt Szergej Sojgu

A biztonsági kérdésekben folytatott stratégiai együttműködés fokozásáról állapodott meg Szergej Sojgu, az orosz biztonsági tanács titkára Kim Dzsongün észak-koreai vezetővel Phenjanban folytatott tárgyalásukon - közölte a hivatalos észak-koreai hírügynökség, a KCNA szombaton.
Kíméletlen lesz a Boris ciklon

Kíméletlen lesz a Boris ciklon

Árvízvédelmi készültséget rendeltek el a hét végére a Duna mentén fekvő közép-európai országokban; a régió felett örvénylő, heves esőzésekkel, viharos széllel érkezett Boris nevű mediterrán ciklon további áradásokat és földcsuszamlásokat okozhat Csehország, Lengyelország, Ausztria, Németország, Szlovákia és Magyarország számos területén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!