2020. június 6.,
szombat, Norbert, Cintia napja

Ismét a Marokkói-Spanyol határt ostromolták a migránsok

2019. május 13., hétfő 16:14

Ismét megostromolták a marokkói-spanyol határkerítést az afrikai migránsok. Csaknem 100 illegális bevándorló akart így átjutni a fekete kontinensről Európába. Az összecsapásban a marokkói biztonsági erők hét embere és két migráns súlyosan megsérült. A hatóságok 40 támadót vettek őrizetbe.

Hatósági intézkedésre vár az a 100 illegális bevándorló akikre az algériai egyenruhások csaptak le. A migránsokat 3 művelet során tartóztatták le. 18 személyt egy csónakban fogtak el a parti őrség emberei a tengeren, 63-at a marokkói határ közelében, 14-et pedig az ország déli részén. Néhány kongói menekült egy algíri házban bujkál a hatóságok elől.

Nagyon megijedtünk. nem mehetünk ki még ennivalót vásárolni sem. Éhesek vagyunk, de nem indulhatunk el mert akkor félő, hogy őrizetbe vesznek bennünket is - panaszkodott ez az afrikai nő.

A legfrissebb adatok szerint az elmúlt hónapokban csaknem 2 ezer migránst toloncoltak ki Algériából.

Nagyon félek, el akarom hagyni ezt az országot. Ha kimegyek az utcára akkor azt kockáztatom, hogy elfognak a rendőrök. Nemrég született gyerekem és bujkálnunk kell - mondta egy másik afrikai nő.

Algériából a legtöbben Marokkón keresztül próbálnak meg eljutni Európába.

Észak-Afrikában két spanyol exklávé található, Ceuta és Melilla. Innen a legkönnyebb bejutni a kontinensre. Ceuta és Melilla közötti szakaszt összesen 21 kilométer hosszan védik kerítéssel. A biztonsági zár ellenére a migránsok folyamatosan kísérleteznek az átjutással.

Vasárnap csaknem 100 illegális bevándorló ostromolta Melilla határkerítését. Az összecsapásban a marokkói biztonsági erők hét embere és két migráns olyan súlyosan megsérült, hogy kórházba kellett szállítani őket. A hatóságok 40 támadót őrizetbe vettek.

A lenti videóban látható a képek tavaly nyáron készültek. Ekkor több mint 600 migráns rohamozta Ceuta határkerítését. Az illegális bevándorlók házi készítésű fegyverekkel léptek fel a hatóságokkal szemben. A többórás harcban 22 rendőr sérült meg.

x
Rendkívüli hír