2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Külföld

Ismeretlen helyre vitték az orosz ellenzéki vezetőt

Alekszej Navalnijról csak annyit tudnak a támogatói, hogy már nincs a korábbi börtönében.

  • Ismeretlen helyre vitték az orosz ellenzéki vezetőt

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezetőt elszállították a vlagyimiri régióban található IK-6 börtönkolóniáról, és semmit sem tudni a jelenlegi tartózkodási helyéről – közölték hétfőn a támogatói az X közösségi oldalon.

A munkatársai a Reuters tudósítása szerint fel voltak készülve arra, hogy Navalnijt egy esetleg még szigorúbb helyre szállítják, miután augusztusban további 19 éves börtönbüntetést szabtak ki rá a korábbi 11 és fél év mellé.

A CNN beszámolója szerint az ügyvédjei is elveszítették vele a kapcsolatot, bár megpróbáltak érdeklődni két olyan börtönben is, ahová szerintük a súlyos egészségügyi problémákkal küzdő kliensüket vihették. Csak annyit közöltek velük, hogy a 47 éves Navalnij nincs sem az IK-6, sem pedig az IK-7 fedőnevű börtönben. Az ellenzéki vezetőről már hat napja nem tudnak semmit.

A teljes cikket IDE kattintva érheti el. 

Fotó: AFP

Világgazdaság

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!