2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Állami áruház

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Iskolás gyerekek okozták a pusztítást Sydney-ben

Két 13 éves iskolás gyerek feladta magát a rendőrségen az ausztráliai Sydney belvárosában keletkezett tűz miatt, amely két házban is pusztított. Új-Dél-Wales állam rendőrsége közölte, hogy a két diák csütörtök este adta fel magát két különböző rendőrőrsön, és együttműködnek a nyomozásban.

  • Iskolás gyerekek okozták a pusztítást Sydney-ben

A lángok délután csaptak fel az épületben, amelynek egyes részei ezt követően összeomlottak. A tűz nyomán felszálló sűrű fekete füstöt pedig a város majdnem minden pontjáról látni lehetett.

Az oltásra több mint 120 tűzoltót és 30 járművet mozgósítottak. A gyárként, majd szállodaként funkcionáló épületben egy ideje már csak hajléktalanok húzták meg magukat, őket az ausztrál hírtelevízió szerint sikerült kimenekíteni. Biztonsági okokból a szomszédos házakban élőket is evakuálták. A tűz, amelyet végül sikerült megfékezni, egy másik épületre is átterjedt.

Az Új-Dél-Wales állam rendőrsége azóta közölte: a tűz miatt két 13 éves iskolás gyerek feladta magát a rendőrségen. További három-négy fiatalról van tudomásuk, akik szintén a helyszínen voltak a tűz keletkezésekor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!