2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Iskolák ezrei maradtak zárva pedagógussztrájk miatt Hollandiában

Több mint négyezer iskola maradt zárva pedagógussztrájk miatt szerdán Hollandiában, a tiltakozók béremelést, illetve jobb munkakörülményeket szeretnének elérni.

  • Iskolák ezrei maradtak zárva pedagógussztrájk miatt Hollandiában

Az ország alap- és középfokú oktatási intézményéinek mintegy 80 százaléka részt vett a munkabeszüntetésben.

Helyi sajtóhírek szerint a követelések teljesítésére az egyre fokozódó munkaerőhiány visszaszorítása érdekében is szükség lenne.

Múlt héten a kormány bejelentette, hogy nagyjából 460 millió euróval megemelik a jövő évi oktatási költségvetést, ebből azonban csak 363 millió euró számít friss forrásnak.

"Kapunk egy rendkívül drága ajándékot, de ez nem oldja meg az oktatás legnagyobb problémáját, nem lesz magasabb fizetés vagy több tanár" - közölte az akció egyik szervezője, hozzátéve, hogy az iskolák ezt a pénzt valószínűleg új számítógépekre, a mosdók felújítására és hasonló célokra fogják fordítani.

Leszögezte: az ilyen eseti forrásnövelések helyett strukturális béremelésekre, új tanárok felvételére van szükség, mert jelenleg az iskolák 40 százalékában még ahhoz sincs elég dolgozó, hogy például influenzaszezon idején megfelelően megoldható legyen a helyettesítés, így előfordul, hogy haza kell küldeni a diákokat.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szánthó Miklós: Mi vagyunk a wokebusters + videó

Szánthó Miklós: Mi vagyunk a wokebusters + videó

A CPAC Hungary célja nem kisebb, minthogy megszervezzük az antiglobalista erők globális koalícióját - jelentette ki Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a Konzervatív Politikai Akció Konferencia csütörtöki nyitónapján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!