2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Írdalá.hu: Litvánia és Horvátország napközben együtt fut be

A Magyar Nemzet cikke szerint kérdés, hogy melyik két országban lehet begyűjteni a szükséges támogatókat.

  • Írdalá.hu: Litvánia és Horvátország napközben együtt fut be

Bár az éjszaka Litvániában még nem lett meg a kellő számú aláírás a székely petíciónál – a balti államból péntek este mind lassabban érkeztek a szignók –, Horvátország látványosan előretört. Most mindkét államban kevés – mintegy nyolcszáz és ezer – aláírás hiányzik, hogy meglegyen a törvényben meghatározott limit. Ez várhatóan néhány órán belül mindkét országban teljesül, a kérdés az, ezek után melyik két államban lehet még összegyűjteni a szükséges számú szignót ahhoz, hogy a székely petíció érvényes és eredményes legyen. 

Spanyolországban eddig a cél hatvan százaléka teljesült, Svédországban pedig a szignók száma a szükséges mennyiség ötven százalékán áll. Sokak szerint napközben meglepetést okozhat Szlovénia, ahol ugyan csak kétezren álltak a székelyek ügye mellé, de az alacsony lélekszám miatt itt alig négyezer szignó elég lenne ahhoz, hogy meglegyen a kellő számú aláírás - írja a lap.

Felértékelődhetnek azok az országok is, ahol ugyan eddig nem gyűlt össze sok aláírás, de az alacsony lélekszám miatt kevés támogató is elegendő ahhoz, hogy az adott államban sikeres legyen a székelyek ügye.

Ezek közé tartozik Észtország, Írország vagy éppen Lettország.

Aki még nem írt alá, keresse fel az Írdalá.hu oldalt, és támogassa a székely petíciót. A támogatók azzal is segíthetnek, ha követik, lájkolják és kommentelik a Signiteurope.com négy közösségi médiafelületét (Twitter, Instagram, YouTube és Facebook). Fontos a Gerilla.hu által elindított Kartonnetvörk nevű digitális mozgalom is, amelyben arra kérik az embereket, hogy egy kartonlapra írják fel a Signiteurope.com feliratot, ezzel fotózzák le magukat, majd osszák meg a képet a közösségi médiafelületeken.

Az utolsó pillanatig érdemes dolgozni az aláírásgyűjtés sikeréért.

A kezdeményezés tétje óriási, hiszen a cél az, hogy az Európai Unió egyik legnagyobb támogatási kerete, a kohéziós politika kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő térségektől - olvasható a Magyar Nemzetben.

Fotó: Írdalá.hu Facebook-oldala

Magyar Nemzet/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!