2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Irányváltást várnak az új iráni elnöktől

Irányváltást vár a Nyugat a frissen megválasztott iráni elnöktől. Haszan Rohani elődjénél mérsékeltebb politikát ígér a bel- és külpolitikában is. Izrael ugyanakkor arra emlékeztetett: a perzsa állam atomprogramjáról nem az államfő, hanem a radikális nézeteket valló legfőbb vallási vezető dönt.

Teherán lakossága Haszan Rohani győzelmét ünnepelte a hétvégi elnökválasztáson. A politikus abszolút többséggel nyert, a voksok több mint felét szerezte meg. „Gratulálok Rohaninak a fiatalok és a szavazói nevében. Remélem, teljesíti az ígéreteit: helyreállítja a riál értékét, visszaállítja Irán nemzeti méltóságát, és figyelmet fordít a munkanélküliségre és más ügyekre” – mondta egy teheráni lakos.

Haszan Rohani mérsékeltnek számít az Iránt nyolc éven át vezető elődjéhez, Mahmúd Ahmedinezsádhoz képest. Izrael abban bízik, hogy az új, reformista vezetőt meggyőzheti az iráni atomprogram felfüggesztéséről. „Azt mondta, nem folytatja a szélsőséges politikát. Még nem tudom, pontosan milyen lesz, de biztos vagyok benne, hogy jobb, és ezért szavaztak rá az emberek” – jelentette ki Izrael elnöke.

Izrael jelentős változásra nem számít az iráni politikában, hiszen a legfontosabb kérdésekben, így az atomprogram ügyében is, változatlanul az iszlám köztársaság legfőbb vallási vezetője, Ali Hamenei ajatolláh dönt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!