2022. 08. 10. Szerda Lőrinc napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Irakban kivégeztek öt embert

Kivégeztek kedden Irakban öt embert, akiket terrorizmus miatt ítéltek halálra - közölték biztonsági források az AFP francia hírügynökséggel.

  • Irakban kivégeztek öt embert

Az igazságszolgáltatás megkapta az elnöki hivatal által jóváhagyott végrehajtási parancsot az öt elítélt esetében - közölték az elnöki hivatal forrásai.

Hírügynökségek a Bagdadtól délkeletre található Násziríja börtönében végrehajtott kivégzésekkel kapcsolatban megjegyzik: a közvélemény haragját felkorbácsolta, hogy januárban kettős, 32 halálos áldozatot követelő öngyilkos robbantásos merénylet történt Bagdad szívében. A támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett. Az ilyen súlyos támadások ritkák Bagdadban 2017 vége óta, amikor az iraki biztonsági erők döntő győzelmet hirdettek az országban korábban jelentős területeket ellenőrző Iszlám Állam felett. Az iraki bíróságok azóta több száz halálos ítéletet szabtak ki terrorizmus miatt.

Jogvédők gyakran bírálják a bagdadi vezetést a halálbüntetések miatt, amelyek egyesek szerint "politikai eszközként" is szolgálnak a bosszút követelő közvélemény és a támadások teljes felszámolására képtelen politikai, biztonsági és bírósági apparátus között lavírozó vezetők számára.

Tavaly mintegy száz elítéltet végeztek ki Irakban, ami megközelítőleg hetede volt a világon végrehajtott halálos ítéleteknek.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!