2021. 09. 23. Csütörtök Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 21:00

Külföld

Irakban kivégeztek öt embert

Kivégeztek kedden Irakban öt embert, akiket terrorizmus miatt ítéltek halálra - közölték biztonsági források az AFP francia hírügynökséggel.

Az igazságszolgáltatás megkapta az elnöki hivatal által jóváhagyott végrehajtási parancsot az öt elítélt esetében - közölték az elnöki hivatal forrásai.

Hírügynökségek a Bagdadtól délkeletre található Násziríja börtönében végrehajtott kivégzésekkel kapcsolatban megjegyzik: a közvélemény haragját felkorbácsolta, hogy januárban kettős, 32 halálos áldozatot követelő öngyilkos robbantásos merénylet történt Bagdad szívében. A támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett. Az ilyen súlyos támadások ritkák Bagdadban 2017 vége óta, amikor az iraki biztonsági erők döntő győzelmet hirdettek az országban korábban jelentős területeket ellenőrző Iszlám Állam felett. Az iraki bíróságok azóta több száz halálos ítéletet szabtak ki terrorizmus miatt.

Jogvédők gyakran bírálják a bagdadi vezetést a halálbüntetések miatt, amelyek egyesek szerint "politikai eszközként" is szolgálnak a bosszút követelő közvélemény és a támadások teljes felszámolására képtelen politikai, biztonsági és bírósági apparátus között lavírozó vezetők számára.

Tavaly mintegy száz elítéltet végeztek ki Irakban, ami megközelítőleg hetede volt a világon végrehajtott halálos ítéleteknek.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó: A Közel-Kelet és Közép-Európa biztonsága szorosan összefügg

A tárcavezető hangsúlyozta: folytatni kell a kapcsolatok normalizálását Izrael és az arab országok között. 2021. szeptember 23.

A gyermekvédelmi törvényt kritizálta a korábban letartóztatott amerikai riporter

A riporter most a magyar külügyminiszterrel készített interjút, amiben hevesen bírálta a gyermekvédelmi törvényt. 2021. szeptember 23.

Gyorsul a járvány terjedése

További szigorításokat vezetnek be a koronavírus-járvány gyors terjedése miatt Új-Zéland legnagyobb városában. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!