2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Irakban kivégeztek öt embert

Kivégeztek kedden Irakban öt embert, akiket terrorizmus miatt ítéltek halálra - közölték biztonsági források az AFP francia hírügynökséggel.

  • Irakban kivégeztek öt embert

Az igazságszolgáltatás megkapta az elnöki hivatal által jóváhagyott végrehajtási parancsot az öt elítélt esetében - közölték az elnöki hivatal forrásai.

Hírügynökségek a Bagdadtól délkeletre található Násziríja börtönében végrehajtott kivégzésekkel kapcsolatban megjegyzik: a közvélemény haragját felkorbácsolta, hogy januárban kettős, 32 halálos áldozatot követelő öngyilkos robbantásos merénylet történt Bagdad szívében. A támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett. Az ilyen súlyos támadások ritkák Bagdadban 2017 vége óta, amikor az iraki biztonsági erők döntő győzelmet hirdettek az országban korábban jelentős területeket ellenőrző Iszlám Állam felett. Az iraki bíróságok azóta több száz halálos ítéletet szabtak ki terrorizmus miatt.

Jogvédők gyakran bírálják a bagdadi vezetést a halálbüntetések miatt, amelyek egyesek szerint "politikai eszközként" is szolgálnak a bosszút követelő közvélemény és a támadások teljes felszámolására képtelen politikai, biztonsági és bírósági apparátus között lavírozó vezetők számára.

Tavaly mintegy száz elítéltet végeztek ki Irakban, ami megközelítőleg hetede volt a világon végrehajtott halálos ítéleteknek.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!