2023. 09. 24. Vasárnap Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Külföld

Ingyen buszjegy az összegyűjtött szemétért

Egy indonéz nagyváros ingyen buszjegyet ad azoknak, akik összegyűjtik és a kijelölt beváltó-helyekre szállítják a műanyag-hulladékukat. Ezzel akarják elérni, hogy 2020-ra a városban ne legyen újrahasznosítatlan műanyagszemét.

  • Ingyen buszjegy az összegyűjtött szemétért

Üres műanyag palackok érkeznek a világ legkülönlegesebb szelektív újrahasznosító telephelyére az indonéziai Surabaya városában. Itt ugyanis buszjegyet csinálnak belőlük – ha nem is szó szerint, de ezen a helyen erre lehet beváltani őket.

„Indonézia a világ egyik legnagyobb műanyagszemét-halmozója. Ezzel a kezdeményezéssel reményeink szerint felhívhatjuk a lakosság figyelmét a környezetvédelem fontosságára, különös tekintettel a műanyag-hulladékra” – mondja a surabayai közlekedési hivatal vezetője.

A szigetország második legnagyobb városában naponta 400 tonna műanyagszemét termelődik.

A helyi hatóságok a szemétbegyűjtés és -újrahasznosítás hatékonyabbá tétele érdekében gyakorlatilag ingyenessé teszik az utazást azoknak, akik hajlandók összeszedni maguk után a műanyag-hulladékot, és el is szállítják a kijelölt gyűjtőpontokra. Egy két órás utazásra feljogosító buszjegy ellenértéke 5 műanyag palack.

A lakosság lelkesen fogadta a jutalom-buszjegyeket. „Csökkenthetjük a szemét mennyiségét, hogy ne halmozódjon fel otthon, és idehozhatjuk, hogy hasznossá tegyük. Ezzel mindenki nyer” – fogalmazott egy helyi lakos.

A városvezetés komoly reményeket fűz a kezdeményezéshez: a helyi hatóságok arra számítanak, hogy Surabayában 2020-ra már nem lesz újrahasznosítatlan műanyag-hulladék.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: Egynapos háborúban dőlt el Karabah sorsa

Globál: Egynapos háborúban dőlt el Karabah sorsa

Berobbant a lőporos hordó a Kaukázusban. Az ukrán háború tombolása közepette vitték dűlőre az azeriek régi történelmi konfliktusukat az örményekkel. A Globálban Vasa Lászlóval, a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatójával beszélgetünk a témáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Zelenszkij úgy táncol, ahogy Németország fütyül?

Zelenszkij úgy táncol, ahogy Németország fütyül?

Meglehetősen nagy megdöbbenést keltett a diplomáciai adok-kapok, amelynek Ukrajna és egyik legfontosabb szövetségese, Lengyelország között lehettünk tanúi a napokban – írja a Magyar Nemzet. Miért mehettek ennyire messzire az ukránok, mi állhatott Zelenszkij elnök éles szavai mögött?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!