2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Külföld

Ingyen buszjegy az összegyűjtött szemétért

Egy indonéz nagyváros ingyen buszjegyet ad azoknak, akik összegyűjtik és a kijelölt beváltó-helyekre szállítják a műanyag-hulladékukat. Ezzel akarják elérni, hogy 2020-ra a városban ne legyen újrahasznosítatlan műanyagszemét.

  • Ingyen buszjegy az összegyűjtött szemétért

Üres műanyag palackok érkeznek a világ legkülönlegesebb szelektív újrahasznosító telephelyére az indonéziai Surabaya városában. Itt ugyanis buszjegyet csinálnak belőlük – ha nem is szó szerint, de ezen a helyen erre lehet beváltani őket.

„Indonézia a világ egyik legnagyobb műanyagszemét-halmozója. Ezzel a kezdeményezéssel reményeink szerint felhívhatjuk a lakosság figyelmét a környezetvédelem fontosságára, különös tekintettel a műanyag-hulladékra” – mondja a surabayai közlekedési hivatal vezetője.

A szigetország második legnagyobb városában naponta 400 tonna műanyagszemét termelődik.

A helyi hatóságok a szemétbegyűjtés és -újrahasznosítás hatékonyabbá tétele érdekében gyakorlatilag ingyenessé teszik az utazást azoknak, akik hajlandók összeszedni maguk után a műanyag-hulladékot, és el is szállítják a kijelölt gyűjtőpontokra. Egy két órás utazásra feljogosító buszjegy ellenértéke 5 műanyag palack.

A lakosság lelkesen fogadta a jutalom-buszjegyeket. „Csökkenthetjük a szemét mennyiségét, hogy ne halmozódjon fel otthon, és idehozhatjuk, hogy hasznossá tegyük. Ezzel mindenki nyer” – fogalmazott egy helyi lakos.

A városvezetés komoly reményeket fűz a kezdeményezéshez: a helyi hatóságok arra számítanak, hogy Surabayában 2020-ra már nem lesz újrahasznosítatlan műanyag-hulladék.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!