2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Zsuzsi asztala 11:00

Külföld

Indonéziában sorozatos nemi erőszakért halálra ítéltek egy iskolaigazgatót

Sorozatos nemi erőszakért halálra ítélte egy indonéz bíróság egy bentlakásos iszlám iskola igazgatóját. Tizenkét diáklányt erőszakolt meg, többeket teherbe is ejtett - derül ki a testület keddi közleményéből.

  • Indonéziában sorozatos nemi erőszakért halálra ítéltek egy iskolaigazgatót

Herry Wirawan 2016 és 2021 között követte el tetteit egy nyugat-jávai oktatási intézményben.

A bíróság emellett összesen 23 ezer dollár (7,6 millió forint) kártérítést ítélt meg az áldozatoknak, az ítéletben pedig kiemelte, hogy a vádlott a vallást használta fel a lányok elcsábítására, beszennyezve így az iszlámot.

Wirawant tavaly májusban tartóztatták le, februárban pedig már első fokon életfogytig tartó börtönre ítélték.

A per során kiderült, hogy hallgatásukért cserébe az igazgató azt ígérte a szegény családokból származó lányoknak, hogy az egyetem elvégzéséig fedezi oktatási költségeiket.

Indonéziában nemrég több, elsősorban iszlám bentlakásos iskolákban elkövetett szexuális visszaélésre derült fény, ezért az ország elnöke, Joko Widodo januárban felszólította a parlamentet, mielőbb fogadja el a szexuális erőszakot szankcionáló jogszabályt. A tervezet évek óta elfogadásra vár, mert konzervatív muszlim képviselők a büntetést kiterjesztenék a homoszexualitásra és a házasságon kívüli nemi kapcsolatra is, és ezekben nincs megállapodás.

A világ legnagyobb iszlám országának számító Indonéziában több tízezer bentlakásos iszlám iskola és egyéb vallási alapokon működő oktatási intézmény működik, amelyek sok szegénysorból származó diáknak biztosítanak tanulási lehetőséget.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer: A migránsok szabadon erőszakolhatnak Németországban

Bayer: A migránsok szabadon erőszakolhatnak Németországban

Három évvel ezelőtt, 2020. szeptemberében, Hamburgban a Stadtparkban kilenc migráns megerőszakolt egy 15 éves német kislányt. A csoportos nemi erőszak több mint 3 órán keresztül tartott, több, mint három órán keresztül kínozták ezt a szerencsétlen gyereket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!