2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hétköznapi tündér - A Zsolnay család története

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Indonéziában sokan meghaltak a heves esők miatti áradásokban

Legkevesebb 34-en életüket vesztették az indonéziai Nyugat-Szumátra tartományban a heves esők okozta áradásokban, és öt embert eltűntként tartanak nyilván a mentőalakulatok - közölte a tartomány katasztrófavédelmi hatósága vasárnap.

  • Indonéziában sokan meghaltak a heves esők miatti áradásokban

A heves esők következtében hatalmas víztömeg zúdult le a Merapi tűzhányó lejtőjén, és hideg lávafolyammá alakulva elárasztotta Tanah Datar és Agam körzeteket - közölte a katasztrófavédelem. A víz még szombat késő éjjel öntötte el a körzetek falvait, több mint száz lakóházat és embereket sodort el magával.

"Jelenleg 34 halálos áldozatról tudunk, de a mentőakció folytatásával ez a szám tovább emelkedhet" - közölte a katasztrófavédelem vezetője a Hszinhua hírügynökséggel, hozzátéve, hogy legalább öt embert még mindig keresnek.

A katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy információs központokat állítottak fel az eltűntek keresésére. Az áradásokban megsérült tizenhat embert kórházba kellett szállítani - tette hozzá.

Két hónappal korábban Nyugat-Szumátra tartományban legkevesebb 19-en vesztették életüket a heves esők hatására kialakult áradásokban és földcsuszamlásokban, több mint 70 ezer embert pedig evakuálni kellett a környékről. A tartomány fővárosában, Padangban és nyolc másik körzetben csaknem hétszáz ház semmisült meg, hidak omlottak össze, és a víz mintegy 113 hektárnyi termőföldet is elöntött.

A Merapi tűzhányó legutóbb januárban tört ki, akkor mintegy 1,3 kilométer magasságba lövellt fel hamut és füstöt, de halálos áldozatokat nem követelt. A vulkán ezt megelőzőn decemberben is kitört, akkor 23-an haltak meg a katasztrófában.

Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!