2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története 03:00

Külföld

Indítsák el a jogállamisági mechanizmust - a Párbeszéd is aláírta az erről szóló levelet

Közös levélben fordultak lengyel ellenzéki pártok képviselőcsoportjai és a Párbeszéd Magyarországért az Európai Bizottsághoz (EB), hogy vizsgálja meg a magyar-lengyel helyzetet, és indítsa el a jogállamisági mechanizmust, amely tisztázza, van-e rendszerszintű sérelem - közölte a Párbeszéd kedden az MTI-vel.

  • Indítsák el a jogállamisági mechanizmust - a Párbeszéd is aláírta az erről szóló levelet

A közlemény szerint az Ursula von der Leyenhez, az EB elnökéhez eljuttatott levelet a Párbeszéd mellett Lengyelország Zöld Pártja (Partia Zieloni), a Modern Párt (Nowoczesna) és a Lengyel Kezdeményezés (Inicjatywa Polska) írta alá.

A pártok a többi között azt javasolják, hogy a jogállamiság tiszteletben tartásának elvét kapcsolják össze az unió költségvetésének hatékony végrehajtásával, összhangban a hatékony és eredményes pénzgazdálkodás elvével - fogalmaztak.

Egyúttal azt is kérik, hogy vegyék figyelembe az EU-s támogatások végső kedvezményezettjeinek érdekeit, hogy azok maradéktalan hozzáférése a finanszírozási forrásokhoz minden esetben fennmaradjon - áll a szövegben.

A négy párt felveti, hogy az Európai Bizottság tegye közvetlenül elérhetővé a végső kedvezményezettek, köztük a helyi és a regionális önkormányzatok, a civil szervezetek, valamint a kis- és közepes vállalkozások számára azokat a forrásokat, amelyeket csökkentések vagy más pénzügyi korrekciók érintenek más finanszírozási programokba való áthelyezéssel.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!