2022. 08. 15. Hétfő Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Indítsák el a jogállamisági mechanizmust - a Párbeszéd is aláírta az erről szóló levelet

Közös levélben fordultak lengyel ellenzéki pártok képviselőcsoportjai és a Párbeszéd Magyarországért az Európai Bizottsághoz (EB), hogy vizsgálja meg a magyar-lengyel helyzetet, és indítsa el a jogállamisági mechanizmust, amely tisztázza, van-e rendszerszintű sérelem - közölte a Párbeszéd kedden az MTI-vel.

  • Indítsák el a jogállamisági mechanizmust - a Párbeszéd is aláírta az erről szóló levelet

A közlemény szerint az Ursula von der Leyenhez, az EB elnökéhez eljuttatott levelet a Párbeszéd mellett Lengyelország Zöld Pártja (Partia Zieloni), a Modern Párt (Nowoczesna) és a Lengyel Kezdeményezés (Inicjatywa Polska) írta alá.

A pártok a többi között azt javasolják, hogy a jogállamiság tiszteletben tartásának elvét kapcsolják össze az unió költségvetésének hatékony végrehajtásával, összhangban a hatékony és eredményes pénzgazdálkodás elvével - fogalmaztak.

Egyúttal azt is kérik, hogy vegyék figyelembe az EU-s támogatások végső kedvezményezettjeinek érdekeit, hogy azok maradéktalan hozzáférése a finanszírozási forrásokhoz minden esetben fennmaradjon - áll a szövegben.

A négy párt felveti, hogy az Európai Bizottság tegye közvetlenül elérhetővé a végső kedvezményezettek, köztük a helyi és a regionális önkormányzatok, a civil szervezetek, valamint a kis- és közepes vállalkozások számára azokat a forrásokat, amelyeket csökkentések vagy más pénzügyi korrekciók érintenek más finanszírozási programokba való áthelyezéssel.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kecskés András: Összevissza beszélnek az EU-ban

Kecskés András: Összevissza beszélnek az EU-ban

Virág Barnabás az MNB alelnöke 20%-os inflációt emlegetett egy interjúban. Milyen állapotban van és milyen kilátásokkal vág bele az őszbe a magyar gazdaság? Kecskés András közgazdásszal beszélgettünk.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!