2024. 09. 13. Péntek Kornél napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Külföld

Indiában lehet a következő békecsúcs

Ukrajna Szaúd-Arábiával, Katarral, Törökországgal és Svájccal folytat egyeztetéseket egy esetleges második békecsúcstalálkozóról - mondta el Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy indiai újságírókkal folytatott beszélgetés során, amelyet vasárnap tett közzé a közösségi oldalán.

  • Indiában lehet a következő békecsúcs

Zelenszkij elmondta, jelezte Narendra Modi indiai kormányfőnek: támogatná, hogy Indiában rendezzék meg a második békecsúcsot, mert Kijev a Globális Dél valamelyik országát látná legszívesebben a rendezvény helyszíneként.

"Ugyanakkor szeretném világossá tenni - és ez nemcsak Indiára, hanem bármely más potenciális házigazdára is vonatkozik -, hogy olyan országban nem tarthatjuk a második csúcsot, amely nem fogadta el az első konferencia záróközleményét" - szögezte le az ukrán elnök.

India ugyan részt vett a júniusban Svájcban megrendezett békecsúcson, de a zárónyilatkozatot nem írta alá.

Narendra Modi néhány nappal ezelőtt látogatott Kijevbe, ahol felajánlotta segítségét az Oroszországgal folytatott háború lezárásához. Konkrét javaslatokat nyilvánosan nem fogalmazott meg, de a vizit mindenképpen közeledést jelentett India és Ukrajna között, miután az utóbbi időben Kijev bizalmatlanul figyelte az orosz-indiai kapcsolatok szorosabbra fonódását.

Zelenszkij az indiai újságírókkal beszélgetve is megfogalmazott kritikát ezzel kapcsolatban. Az ukrán elnök szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök az Ukrajna elleni háborút pénzeli az Indiával folytatott olaj- és gázkereskedelemből származó bevételeiből.

"Milliárdokat lop el a népétől. Az oroszok elszegényednek, de ezt észre sem veszik, mert Putyin a sajtót és a közösségi médiát is ellenőrzés alatt tartja" - mondta Zelenszkij.

 

Forrás: MTI

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Strasbourgba utazik a jövő héten Orbán Viktor + videó

Strasbourgba utazik a jövő héten Orbán Viktor + videó

Strasbourgba utazik jövő héten Orbán Viktor miniszterelnök, hogy az Európai Parlamentben ismertesse a magyar uniós elnökség prioritásait. A vita mellett, várhatóan a figyelem a Nemzeti Kártya miatt is Magyarországra irányul majd, aminek tárgyalását napirendre vette a parlament.
Brüsszelben nagyon jó az elnökség szakmai híre + videó

Brüsszelben nagyon jó az elnökség szakmai híre + videó

A magyar elnökségi rendezvények lebonyolítása megfelelően zajlik, Brüsszelben pedig nagyon jó az elnökség szakmai híre - jelentette ki a Patrióták Európáért képviselőcsoport európai parlamenti képviselője egy csütörtökön este tartott kerekasztal beszélgetésen.
Trump nem vitázik ismét Kamala Harrisszel

Trump nem vitázik ismét Kamala Harrisszel

Donald Trump amerikai republikánus párti elnökjelölt csütörtökön közölte, hogy nem lesz újabb vita közte és Kamala Harris demokrata párti politikus között a november 5-i elnökválasztás előtt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!