2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Így mosták ki von der Leyen asszonyt a korrupciós botrányából Brüsszelben

Brüsszel idén is számtalan ügyben támadta meg Magyarországot. Az EU vezető testületei – Magyarország szuverenitását figyelmen kívül hagyva – ma már szinte minden téren meg kívánják határozni, miként járjon el a demokratikusan megválasztott Orbán-kormány. A Magyarország elleni brüsszeli támadásokban meghatározó szereplő az Európai Bizottság, amelynek elnöke, Ursula von der Leyen korábban egy Pfizer-vakcinabeszerzéssel kapcsolatos korrupciós botrányba keveredett. Amit utóbb eltussoltak - írta meg a Magyar Nemzet.

  • Így mosták ki von der Leyen asszonyt a korrupciós botrányából Brüsszelben

Brüsszel többek között a gyermekvédelmi törvény, a rezsicsökkentés, a kamatstop és az extraprofitadó eltörlését, valamint a migránsok kötelező elosztásával és a migránsgettók létrahozásával járó új migrációs paktum elfogadását követeli a kormánytól - emlékeztet a Magyar Nemzet.

Mindemellett az EU azt is elvárja, hogy Magyarország pluszbefizetésekkel finanszírozza az Ukrajnának szánt újabb 50 milliárd eurós pénzügyi csomagot, hagyja jóvá a fegyverszállításokat, engedje be a génmódosított és tiltott szerekkel kezelt ukrán gabonát, valamint feltétel nélkül támogassa az egyébként háborúban álló ország európai uniós csatlakozását. 

A Magyarország elleni brüsszeli támadásokban az Európai Bizottság is élen jár, melynek elnöke,

Ursula von der Leyen korábban egy Pfizer-vakcinabeszerzéssel kapcsolatos korrupciós botrányba keveredett.

Súlyos korrupciós botrány Ursula von der Leyen körül – ezzel a címmel írt cikket egy éve az Origo az Európai Bizottság vakcinabeszerzési botrányáról, melynek a testület elnöke az egyik főszereplője. Ursula von der Leyen 2021 márciusában előzetes tárgyalásokat folytatott a Pfizer vezetőjével a koronavírus elleni oltóanyag beszerzéséről és gyakorlatilag SMS-ben egyeztetett a részletekről a gyógyszeripari óriás vezérigazgatójával, Albert Bourlával. A mintegy 35 milliárd eurós üzlet kapcsán 2022 januárjában vizsgálat is indult, de az Európai Bizottság elnökének stábja nem találta meg a kérdéses SMS-eket.

Hogy miként tussolták el Ursula von der Leyen ügyét, a Magyar Nemzet cikkéből kiderül, amely IDE KATTINTVA érhető el. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint van olyan uniós vezető, aki a békében érdekelt?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!