2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Húszra nőtt a tádzsikisztáni lavinák halálos áldozatainak száma

Újabb tíz ember életét követelték lavinák az elmúlt két napban Tádzsikisztánban, így húszra nőtt a katasztrófasorozat halálos áldozatainak száma - közölte csütörtökön a közép-ázsiai ország kormánya.

  • Húszra nőtt a tádzsikisztáni lavinák halálos áldozatainak száma

A Kínával, Afganisztánnal és Kirgizisztánnal is határos Hegyi-Badahsán autonóm régióban a hatóságok eddig több mint 400 családot menekítettek el otthonukból biztonságos helyre, és leállították a nemzetközi közúti forgalmat, miután a lavinák lakóházak tucatjait sodorták el, és utakat is megrongáltak.

A lavinák pusztításáról közzétett videókon a mentőcsapatok is feltűnnek, amint holttestek és túlélők után kutatnak egyemeletes házak között a tetőszintig érő hóban és jégtömbök tetején.

A hatóságok a heves havazás és eső miatt további lavinák veszélyére figyelmeztetnek. Rizo Názárzoda, Korog tartományi székhely polgármestere arra kérte a város mintegy 30 ezer lakosát, hogy a napokban ne hagyja el otthonát.

 

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!