2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:10

Külföld

Húsvéti karaván – nem adják fel a menekültek

Továbbra sem csökken a migrációs nyomás az Egyesült Államok déli határain. A mexikói hatóságok folyamatosan küldik vissza hazájukba az illegális bevándorlókat. A húsvéti ünnepek érkeztével azonban ideiglenesen megnyitották a határ menti települések templomainak kapuit a közép-amerikai menedékkérők előtt.

  • Húsvéti karaván – nem adják fel a menekültek

A mexikói határ menti városokba is beköszöntött a húsvét. A texasi El Paso városában megnyitották a templomokat a közép-amerikai menedékkérők előtt. A Vino Nuevo székesegyház ételt és ruhákat adományozott a rászorulóknak, amíg elbírálják menedékjogi kérvényeiket.

A migránskaravánokban mindenféle korosztály megtalálható. Az idősebbek is útra keltek a migránskaravánokkal.

Egyre többen érkeznek Kuba szigetéről is. A washingtoni kormányzat két nappal ezelőtt jelentette be, hogy újabb szankciókat vezet be a szigetország ellen, hogy térdre kényszerítse az ottani rezsimet és elejét vegye a további illegális migrációnak. Ennek ellenére sokan indulnak útnak az Egyesült Államokba, de a szigorú bevándorláspolitika miatt a családok Mexikóban ragadnak.

Csak márciusban több mint 103 ezer menekültet vettek őrizetbe az amerikai-mexikói határnál, vagy küldtek vissza a saját hazájába.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!