2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Hosszas huzavona után kiadták a gépeltérítő

Két és fél éves huzavona után Ciprus vasárnap kiadta Egyiptomnak azt a férfit, aki 2016 márciusában eltérített Ciprusra egy egyiptomi belföldi légi járatot.

  • Hosszas huzavona után kiadták a gépeltérítő

Szeif Edin Musztafa sokáig hadakozott kiadatása ellen azt állítva, hogy Egyiptomban kínzás várna rá. A ciprusi igazságügyi minisztérium közlése szerint a férfi mostanra azonban maga kérte, hogy visszakerüljön Egyiptomba. A minisztérium közleménye kitért arra, hogy az arab ország hatóságai megígérték, Musztafának a nemzetközi normák szerinti bírósági tárgyalása lesz. 

A férfi egyébként igencsak elégedetlenül nyilatkozott ciprusi börtönéveiről, ám jószerivel csak annyit tudott felhozni panaszként, hogy elzárták a börtön foglyainak többségétől, amit pszichológiai nyomásként élt meg. 

A gépeltérítést Musztafa testére erősített ál-robbanószerkezettel hajtotta végre. A valójában mobiltelefonokból összeeszkábált utánzattal fenyegetve kényszerítette a pilótát, hogy az Alexandriából indult járattal Kairó helyett Lárnaka repülőterén szálljon le. Túszdráma kezdődött, de pár óra elteltével békésen ért véget: sem a 72 utasnak, sem a gép személyzetének nem esett baja. 

A férfi azt vallotta, hogy a gép eltérítésével csupán családjához akart visszatérni. Musztafa 1994-ig Cipruson élt volt feleségével, akivel öt gyermeket neveltek. Neje azonban meghazudtolta: elmondta, hogy a férfi verte őt és gyermekeiket, ráadásul a túszdráma során maga Musztafa nem is kérte, hogy beszélhessen vele. Amiért mégis váltottak egymással néhány szót, annak az volt az oka, hogy a rendőrség megkérte a nőt: hangja alapján azonosítsa a gépeltérítőt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!