2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság vára

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Hongkong megtagadta a vízumot a The Economist tudósítójától

A hongkongi hatóságok megtagadták a munkavállalási vízumot a The Economist című londoni hetilapot is tudósító külföldi újságírótól. Az ausztráliai állampolgár Sue-Lin Wong - aki korábban a Financial Times üzleti napilapot és a Reuters hírügynökséget is tudósította Kínából - Twitter-üzenetben már el is búcsúzott, miután a hatóságok elutasították lejáró vízumának a meghosszabbítását.

  • Hongkong megtagadta a vízumot a The Economist tudósítójától

 

    "Arra intjük a hongkongi kormányt, hogy tegye lehetővé a külföldi sajtó működését, mert ez létfontosságú ahhoz, hogy Hongkong megmaradjon annak a nemzetközi városnak", amilyennek ma ismerjük

- írta pénteken kiadott közleményében Zanny Minton Beddoes, a The Economist főszerkesztője.

Tavaly augusztusban Aaron Mc Nicholastól, a Hong Kong Free Press független hírszolgáltatótól tagadta meg a vízumot a hongkongi bevándorlási hivatal.

 Előzőleg, 2020 júniusában a hongkongi hatóságok nemzetbiztonsági veszélyre hivatkozva ellehetetlenítették a Jimmy Lai demokráciapárti milliárdos által támogatott kínai nyelvű napilap, az Apple Daily működését, miután befagyasztották a lapot kiadó vállalat pénzeszközeiből 2,3 millió dollárt (730 millió forint), átkutatták a szerkesztőséget, és letartóztatták az újság öt vezető tisztségviselőjét, illetve szerkesztőjét.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!