2023. 03. 22. Szerda Beáta, Izolda napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Külföld

Hongkong megtagadta a vízumot a The Economist tudósítójától

A hongkongi hatóságok megtagadták a munkavállalási vízumot a The Economist című londoni hetilapot is tudósító külföldi újságírótól. Az ausztráliai állampolgár Sue-Lin Wong - aki korábban a Financial Times üzleti napilapot és a Reuters hírügynökséget is tudósította Kínából - Twitter-üzenetben már el is búcsúzott, miután a hatóságok elutasították lejáró vízumának a meghosszabbítását.

  • Hongkong megtagadta a vízumot a The Economist tudósítójától

 

    "Arra intjük a hongkongi kormányt, hogy tegye lehetővé a külföldi sajtó működését, mert ez létfontosságú ahhoz, hogy Hongkong megmaradjon annak a nemzetközi városnak", amilyennek ma ismerjük

- írta pénteken kiadott közleményében Zanny Minton Beddoes, a The Economist főszerkesztője.

Tavaly augusztusban Aaron Mc Nicholastól, a Hong Kong Free Press független hírszolgáltatótól tagadta meg a vízumot a hongkongi bevándorlási hivatal.

 Előzőleg, 2020 júniusában a hongkongi hatóságok nemzetbiztonsági veszélyre hivatkozva ellehetetlenítették a Jimmy Lai demokráciapárti milliárdos által támogatott kínai nyelvű napilap, az Apple Daily működését, miután befagyasztották a lapot kiadó vállalat pénzeszközeiből 2,3 millió dollárt (730 millió forint), átkutatták a szerkesztőséget, és letartóztatták az újság öt vezető tisztségviselőjét, illetve szerkesztőjét.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Boris Johnson: Ha félrevezettem a parlamentet, nem szándékosan tettem

Boris Johnson: Ha félrevezettem a parlamentet, nem szándékosan tettem

Boris Johnson volt brit miniszterelnök elismerte kedden, hogy egyes nyilatkozataival félrevezethette a londoni parlamentet a koronavírus-járvány idején saját kormánya által elrendelt korlátozások megsértése ügyében, hangsúlyozta azonban, hogy ezt nem szándékosan vagy gondatlanságból tette.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!