2024. 10. 10. Csütörtök Gedeon napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Homályosak a baloldali médiumok külföldi támogatásai

A kormánykritikus médiumok évente milliárdos nagyságrendű bevételeket kapnak külföldről, de a támogatások pontos összegének és forrásának teljes felderítése lehetetlen – állapította meg a Nézőpont Intézet elemzése. Külföldi donorok között kormányok, nemzetközi szervezetek és alapítványok is megtalálhatók. Az elérhető adatok szerint évente legalább egymilliárd forint érkezik külföldről a hazai kormánykritikus médiumok támogatására.

  • Homályosak a baloldali médiumok külföldi támogatásai

Napjaink háborús időszakában akár nyilvánvaló (nemzet)biztonsági kockázatot is jelenthet, ha külföldi szereplők kormánykritikus médiumokon keresztül próbálnak nyomást gyakorolni Magyarország kormányára és közvéleményére, hogy háborús szerepvállalásra kényszerítsék – hívta fel a figyelmet legfrissebb elemzésében a Nézőpont Intézet.

A különböző médiumokhoz Magyarországon kívülről érkező források teljes körének felderítése – vonatkozó és hatékony szabályozás hiányában – gyakorlatilag lehetetlen. Egyrészt a donor oldal túlzottan sokrétű, valamint nem kötelesek és 

nem is érdekeltek abban, hogy a nyilvánosság elé tárják azt, hogy külföldről fogadnak el támogatásokat vagy akár megbízásokat is.

Az egyes kiadók – legyenek azok cégek, alapítványok vagy akár egyesületek – nyilvános éves beszámolóiban ezen bevételek „egyéb bevétel” vagy „támogatás” címszó alatt szerepelnek, de azok részletezése opcionális, így még az sem deríthető ki, hogy belföldről vagy külföldről érkeztek források. Amennyiben az egyes orgánumok saját felületükön hoznak nyilvánosságra ilyen adatokat, úgy ott sem mindig nevezik meg a pontos támogatókat. 

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA!

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar segítség érkezik az árvíz sújtotta Bosznia-Hercegovinába

Magyar segítség érkezik az árvíz sújtotta Bosznia-Hercegovinába

Magyarország a Hungary Helps Program keretében segít az árvíz sújtotta Bosznia-Hercegovinában - mondta el Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán csütörtökön közzétett videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!