2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje 03:00

Külföld

Hölvényi György: Magyarellenességből akarnak politikai karriert építeni a hazai balliberális politikusok + videó

Hölvényi György, a KDNP EP-képviselője szerint elkezdődött a kampány, és a baloldali pártok rögtön egy cirkusszal indítottak. A Momentum EP-képviselője ugyanis azt hangoztatta: Európai Bizottság zöld utat adott a zsarolásnak és azért kritizálta az Uniót mert az 10,2 milliárd euró támogatást elérhetővé tett Magyarország számára.

  • Hölvényi György: Magyarellenességből akarnak politikai karriert építeni a hazai balliberális politikusok + videó

Össztüzet zúdítottak a magyar ellenzéki uniós politikusok is a kormányra az Európai Parlamentben. A Jobbik EP-képviselője azért kritizálta az európai intézményeket, mert szerinte nem hatékonyan lépnek fel az Orbán-rezsimmel szemben.

Vonják meg hát tőlük a pénzeket, fagyasszák be nyugati bankszámláikat, tiltsák ki cégeiket az Európai piacokról

– hangoztatta Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke.

Az Európai Bizottság zöld utat adott a zsarolásnak – erről már a Momentum politikusa beszélt. Az Európai Parlamentben mindenki saját nyelvén szólalhat fel, ehelyett Cseh Katalin mégis az angolt választotta.

Nem vagyok biztos abban, hogy az Európai Bizottság teljesen megérti, hogy milyen kárt okozott azzal, hogy engedett Orbán zsarolásának – mondta a Momentum EP-képviselője.

Cseh ezenkívül visszásnak nevezte, hogy a források aznap váltak elérhetővé, hogy a magyar parlament fideszes többsége elfogadta a szuverenitási törvényt.

Önöknek baloldaliaknak semmi sem drága, a Bizottságot támadják, perrel fenyegetik, hogy magyar gyűlöletből építsék politikai karrierjüket – erről már Hölvényi György beszélt felszólalásában. A KDNP politikusa kiemelte: elkezdődött az EP-választások kampánya és a baloldali pártok rögtön egy cirkusszal indítanak.

Kampányhevességükben megakadályozni a további munkát a Bizottság és a magyar kormány között, pedig még nagyon sok tennivaló lenne. Önök tízmillió ember érdekét támadják. A helyzet világos, ez az Európai baloldal üzenete a magyar választópolgárok számára a mai kampányrendezvényükön.

A KDNP-s politikus szerint nem a magyar kormány zsarol, hanem épp a magyar kormányt zsarolják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!