2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Külföld

Hivatalos: két magyar kislányt is elrabolt a Hamász + felkavaró videón a gyermekek elfogása

Egy magyar származású izraeli nő két kislányát is elrabolta a Hamász - számolt be a Mandiner. A gyerekek magyar-izraeli kettős állampolgárok. A HírTV Napi aktuális című műsorában csütörtök este részletesen foglalkozunk a témával. Vendégünk lesz Kulifai Máté, a Hetek lapszerkesztője, aki interjút készített az elhurcolt gyermekek édesanyjával.

  • Hivatalos: két magyar kislányt is elrabolt a Hamász + felkavaró videón a gyermekek elfogása

A HírTV két hete kapott egy X-videót, amin a két elrabolt magyar kislány elfogásának pillanata van. Akkor híradásainkban nem használtuk, mert nem tudtuk, hogy a gyerekek magyarok.

A Hetek újságírója, Kulifai Máté - aki interjút készített az elrabolt lányok édesanyjával -  megerősítette, hogy Dafne és Ella van a felvételen. 

A terroristák arabul kiabálnak, hogy üzenjenek haza, akkor még nem tudtuk, hogy Magyarországra....

A témával kapcsolatban Híradónkban kapcsoltuk Kis Benedek József biztonságpolitikai szakértőt.

A hátborzongató videó ide kattintva is elérhető - figyelem, felkavaró tartalom! (Megtekintéshez X-fiók szükséges)

A Külügyminisztérium a nap folyamán megerősítette a Heteknek, valóban túszul ejtett két magyar állampolgárt a Hamasz palesztin terrorszervezet: a nyolcéves Ellát és a tizenötéves Dafnát. Arról azonban továbbra sem tudnak, hogy lenne magyar áldozata a dzsihadista terrortámadásoknak. 

Paczolay Máté külügyi szóvivő így nyilatkozott: 

„Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az édesanyával, valamint az izraeli hatóságok által létrehozott különleges munkacsoporttal. A gyerekek magyar-izraeli kettős állampolgárok és mindent megteszünk annak érdekében, hogy kiszabadulhassanak, de a biztonsági szempontokra való tekintettel nem áll módunkban több részletet megosztani a nyilvánossággal. A terrortámadásnak továbbra sincs magyar áldozata.”

A Mandiner közlése szerint az édesanya, a magyar-izraeli állampolgárságú Majan Zin utolsó információja elrabolt lányairól egy felvétel Gázából, amin egy matracon ülve zokognak.

A két gyermek nem is olyan régen még magyarországi nagyszüleik Duna-parti házában nyaralt egy hónapot.

A nő volt férjének a teljes családját kiirtották

Az anya a Heteknek elmondta: a lányok éppen az ex-férjénél és új családjánál voltak a Nahal Oz nevű kibucban, amikor jöttek a riasztások a telefonján. Eleinte még megnyugtató üzenetet kapott, hogy nincs semmi bajuk, később viszont már a nővére hívta fel azzal, hogy Ella és Dafna a Hamász fogságába estek, miközben – hiába voltak együttműködőek –

az exférjet, annak új párját és a fiukat is kivégezték a terroristák.

A magyar-izraeli állampolgárságú Majan Zinnel készült teljes interjút a Hetek pénteken megjelenő lapszámában olvashatják.

A HírTV Napi aktuális című műsorában csütörtök este 19.30-tól részletesen foglalkoztunk a témával. Vendégünk volt Kulifai Máté, a Hetek lapszerkesztője, aki interjút készített az elrabolt gyermekek édesanyjával.

Borítókép: A család által közölt felvétel, Hetek

Forrás: HírTV - Mandiner

 

 

18

Figyelem! Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek.

  • Ha ön elmúlt 18 éves, az "Elmúltam 18 éves" gombra kattinthat, és a tartalom az ön számára elérhető lesz.
  • Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem vagyok még 18 éves" gombra, így ez a tartalom az ön számára nem lesz elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Koránt égettek Malmőben

Koránt égettek Malmőben

Egy férfi és egy nő pénteken elégette a muszlimok szent könyvének, a Koránnak egy példányát Svédország harmadik legnépesebb városában, Malmőben, a történtekről a sajtóban helyszíni videofelvételeket is közzétettek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!