2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Hirtelen megnőtt a dengue-lázas esetek száma Bolíviában

Hirtelen megnőtt a dengue-lázas esetek száma idén Bolíviában, 8700 megbetegedést és 29 halálozást jelentettek eddig - közölte Jeyson Auza egészségügyi miniszter helyi idő szerint hétfőn.

  • Hirtelen megnőtt a dengue-lázas esetek száma Bolíviában

"A dengue-láz halálozási aránya megfigyeléseink szerint 0,3 százalék. Fontos a lakosságot tájékoztatni, hogy a járvány ellen minden intézkedést meg kell tennünk" - tette hozzá sajtótájékoztatóján Auza.

Az esetek nagyjából 76 százalékát a keleti Santa Cruz megyéből jelentették, de az ország kilenc megyéje közül hatban találtak fertőzötteket.

A kormány és a helyi vezetők együtt dolgoznak a szúnyogok tenyészhelyeinek felszámolásán, a betegség korai felismerésén és a szakszerű kezelés nyújtásán.

A dengue-fertőzést az egyiptomi csípőszúnyog terjeszti, vérzéses formája halálos lehet. Tünetei közé tartozik a magas láz, a fejfájás, a hányás és a bőrkiütések.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!