2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Hihetetlen: harminc éve rabszolgasorban tartott nőt szabadítottak ki

Három, harminc éve rabszolgasorban tartott nőt szabadított ki a brit rendőrség Londonban. Ketten külföldiek, a harmadik a fogságban születhetett. A rabszolgatartókat letartóztatta a brit rendőrség.

Három asszonyt mentett ki a brit rendőrség egy londoni házból. A nőket rabszolgaként dolgoztatták, nemi erőszakra utaló nyomokat azonban nem találtak náluk a nyomozók. A 69 éves maláj, 57 éves ír és 30 éves brit nő szabadságát évtizedekig korlátozták, a legfiatalabb nő sosem volt szabad.

„Mindhárom nő erősen sérült, ezért biztonságos helyre szállítottuk őket, egy olyan szervezet foglalkozik velük, akik mélyen sérült embereken segítenek. Miután nagyon sokat szenvedtek, így nyilvánvaló volt, hogy rendkívüli érzékenységgel kell bánnunk velük. A tények megállapítása után megkezdtük a letartóztatásokat. Megállapítottuk, hogy mindhárom nő legalább 30 éve volt ebben a helyzetben. Az embercsempészeti egység sok ilyen rabszolga- és kényszermunkaüggyel foglalkozik. Van néhány ügyünk, ahol emberek 10 éve vannak rabszolgasorban, de ehhez hasonló esettel még nem találkoztunk” – közölte Kevin Hyland, a londoni rendőrség embercsempészeti egységének nyomozója.


Azt még nem tudja a rendőrség, hogy a 30 éves nő, aki egész életét rabszolgaságban töltötte, hol születhetett. A rendőrséget egyébként a három nő egyike értesítette egy segélyszervezeten keresztül. Elmondása szerint a televízióban látott egy dokumentumfilmet a kényszerített házasságokról, így jött rá, hogy helyzetük nem normális.

„Nagyon aggódtak és nagyon megkönnyebbültek, hogy végre újra szabadok. Amikor felkerestek minket segítséget kérve, világos volt, hogy ez egy olyan egyesélyes telefonhívás volt, amire reagálni kellett” – mondta Aneeta Prem, a Freedom Charity segélyszervezet alapítója.

A három nő néhány hete szabadult meg fogva tartóitól, de a rendőrség az ügyet titokban tartotta a letartóztatásokig.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!