2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Körhinta

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Hidvéghi Balázs: Tusk lábbal tiporja a lengyel alkotmányosságot

Hátborzongató, ami Lengyelországban zajlik, a Donald Tusk-féle új liberális kormány lábbal tiporja a lengyel alkotmányosságot és a hatályban lévő törvényeket - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője a Magyar Nemzetnek.

  • Hidvéghi Balázs: Tusk lábbal tiporja a lengyel alkotmányosságot

A napilap pénteki számában megjelent cikk emlékeztet arra, hogy Bartlomiej Sienkiewicz lengyel kulturális és örökségvédelmi miniszter a héten felmentette a közszolgálati televízió, a rádió és a PAP állami hírügynökség vezérigazgatóit, és új felügyelőtanácsokat alakított ki a közmédiában. A lépés a Lengyelországot két ciklus óta kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) felháborodását váltotta ki, Andrzej Duda lengyel elnök pedig tegnap "kirívó alkotmánysértésről" beszélt az ügy kapcsán. A Tusk-kormány határozatának végrehajtására még a rendőrséget is kivezényelték a lengyel közmédia székházához.

Hidvéghi Balázs közölte: amit látunk, az nyílt erőszak, megfélemlítés és egy leplezetlen kísérlet arra, hogy a nyilvánosságot és a véleményszabadságot páros lábbal tiporják, és hogy minden ellenvéleményt elhallgattassanak. Mindez jól mutatja, hogy mivé torzult mára a baloldali-liberális politika

- vélekedett Hidvéghi Balázs. Hozzátette: egy demokratikus jogállamban ez elfogadhatatlan, minden írott és íratlan szabállyal ellenkezik, és semmiféle választási győzelem nem ad felhatalmazást ilyen gyakorlatra.

Külön figyelemre méltó, hogy ezt egy olyan koalíció teszi meg, amely az elmúlt években folyamatosan a jogállamiságra hivatkozva támadta a PiS-kormányt, valamint Magyarországot - hangsúlyozta az EP-képviselő.

Donald Tusk kampányának egyik kulcsfontosságú pontja volt, hogy megválasztása esetén megindulnak az eddig jogállamisági aggályok miatt visszatartott uniós források. Hogy Brüsszel mit lép a példátlan, már-már diktatórikus döntésre, az egyelőre rejtély, ugyanis eddig semmiféle reakció nem érkezett. Amilyen mértékű kettős mérce és politikai cinizmus uralkodik Brüsszelben, bizonyos értelemben nem is meglepő, hogy még nem szólaltak meg - mutatott rá a politikus. Mivel a számukra kedves politikusok kerültek hatalomra - folytatta -, akik úgy táncolnak, ahogy Brüsszel fütyül, így most csendben vannak.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!