2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Küldetés 11:00

Külföld

Hiába beszélt 13 órát, kinevezték a főigazgatót

Maratoni ülések után szavazta meg a washingtoni szenátus a CIA új főigazgatójának kinevezését. John Brennan eddig az amerikai elnök terrorelhárítási tanácsadója volt, korábban 25 évig szolgált a Központi Hírszerző Ügynökségnél.

Hetek óta húzódott a CIA új igazgatójának kinevezése. Az amerikai szenátusban kiélezett vita folyt arról, vajon a kormány megrendelésére a terrorizmussal gyanúsítható személyek ellen bevethetők-e a pilóta nélküli repülőgépek. Az 57 éves John Brennan az elmúlt négy évben az amerikai elnök tanácsadójaként dolgozott, kulcsszerepe volt a dróntámadások elrendelésében. A CIA új vezetőjének kinevezését egy republikánus képviselő szenátusban tartott 13 órás felszólalása is hátráltatta. A politikus azért támadta Brennant, mert szerinte megkérdőjelezhető az amerikai polgárok elleni dróntámadások alkotmányossága.


A Központi Hírszerzésben negyed évszázadot eltöltő Brennant többen azzal vádolták, hogy ifjabb George Bush elnöksége idején részt vett a kényszervallatási technikák kidolgozásában. Ezt az új igazgató már korábban visszautasította.

Megszavazását végül az tette lehetővé, hogy a Fehér Ház belement abba, hogy a törvényhozóknak nagyobb betekintésük legyen a pilóta nélküli gépekkel végrehajtott akciók korábban titkosított aktáiba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!